Tıp Bayramını Kutlayarak Korona Virüsle Mücadeleye Dikkat Çektiler

Tıp Bayramını Kutlayarak Korona Virüsle Mücadeleye Dikkat Çektiler

Korona Virüsün Hayatımıza Girmesinin Birinci Yılında Karaman Tabipler Odası Yönetiminden Gevşemeyelim Çağrısı

Karaman Tabipler Odası Yönetim Kurulu ( Dr. Süleyman Doğruer, Uz.Dr. Yıldıray Kuruçay, 
Uz.Dr. Muzaffer Mutluer, Prof.Dr.Ahmet Aslan, Uz.Dr. İbrahim Meral )tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada;

“Covid-19 virüsünün (Pandemi) tüm dünyada pek çok canın kaybedilmesine sebebiyet vermesinin yıldönümünde tehdit hala devam etmekte, sağlıkçılar ve yaşlıların aşılanmasıyla başlayan bağışıklık çalışmaları mümkün olan tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle bağışıklık oranlarının büyük oranda tamamlanmasına kadar daha titizlikte olmak üzere maske mesafe ve temizlik hususlarına dikkat etmemiz hayati önem taşımaktadır. Böylece sadece kendimizi değil, diğer insanları da korumuş, virüsü daha erken sürede sınırlamış olacağız. 

Sağlığın her şeyden önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu günlerde Hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde sabit ve mobil hizmet vererek cansiperane şekilde çaba sarf eden ve bu uğurda can vermiş sağlık çalışanlarımıza Allahtan rahmet diler, hastalanmış olanlara acil şifalar dileriz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” en içten dileklerimizle kutlarız.” Denildi.

Karaman Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Açıklaması

Değerli hemşehrilerimiz, Tüm dünyayı saran ve ölümcül sonuçlara yol açan Covid-19 virüsüne karşı henüz bilinen bir tedavi protokolü olmamakla birlikte koruyucu olarak aşı uygulamaları yapılmaktadır. İkinci aşı yapıldıktan  belli bir süre geçip vücutta antikor oluştuktan sonra kişi Covid-19 virusuna maruz kalsa bile ölümcül bir sonuca sebebiyet vermesine engel olduğu, hatta hastaneye yatmayı bile en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Lütfen maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat edelim. Aşı yaptırmaya gitmeden önce (Aile Sağlığı Merkezi Birimi veya Hastane)  randevumuzu almayı unutmayalım.  Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunulmasında büyük fedakarlıklara imza atan  tüm hekimlerimizin (ve sağlık çalışanlarımızın) 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dileriz.

 

 


 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber