TOBB Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

TOBB Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

"Aydın Yol" isimli projesiyle Türkiye birinciliğine imza atan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencileri, okul yöneticileri ve danışman öğretmenleriyle birlikte Karaman İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt'u ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün himayesinde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve TOFAŞ Fen Lisesinin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Proje Okulları 3. Ulusal Bilim Kampı" proje yarışmasına "Aydın Yol" isimli projesiyle katılan ve Türkiye birinciliğine imza atan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencileri, okul yöneticileri ve danışman öğretmenleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt'u ziyaret etti.

Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt'a bilgi veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi Müdürü Murat Şen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesinin bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Proje Okulları 3. Ulusal Bilim Kampı" proje yarışmasına katıldığını ve büyük bir başarı elde ettiğini ifade etti.

"Öğrencilerimiz projesini Tüyap Expo Fuar Alanında 200 bin ziyaretçi ile paylaştılar ve büyük ilgi gördüler"

Murat Şen, "Organizasyonun ilk aşaması, şubat ayında gerçekleştirilen kamp dönemiydi. Kampa "Aydın Yol" isimli proje ile katılan okulumuz 9. sınıf öğrencileri Arda Doğanyiğit ve Abidin Tuna Çöğürcü, koordinatör öğretmenleri Meral Uğur ve Fikret Uysal'ın destekleri ile finale kalarak, 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında yine Bursa'da yapılan final aşamasına davet edildiler. Kamp aşamasında, 81 ilden 81 fen lisesinin projeleri ile katıldığı ve 23 fen lisesinin finale kaldığı 3. Ulusal Bilim Kampı'nın final etabı, Tüyap Expo Fuar Alanı'nda gerçekleşti. Öğrencilerimiz burada "Aydın Yol" projesinin detaylarını dört gün boyunca yaklaşık 200 bin ziyaretçi ile paylaştılar ve büyük ilgi gördüler" dedi.

"Projemizle yol aydınlatmalarının, araç geçişine göre koordine edilerek tasarruf yapılması amaçlamaktadır"

"Akıllı ve Yenilikçi Şehir Uygulamaları" alanında rakiplerini geride bırakan öğrencilerimiz, Türkiye birinciliği elde ederek bizlere büyük bir gurur yaşattılar diyerek konuşmasını sürdüren Şen, "Bu projede; yerleşim yeri dışında kalan bölgelerdeki yol aydınlatmalarının, araç geçişine göre koordine edilerek tasarruf yapılması amaçlamaktadır. Yapılacak düzenleme ile mevcut sisteme göre % 80'e kadar tasarruf yapılması hedeflenmektedir. TOBB Fen Lisesi olarak; öğrencilerimiz Arda Doğanyiğit, Abidin Tuna Çöğürcü, koordinatör öğretmenlerimiz Meral Uğur ve Fikret Uysal'a bizlere yaşattıkları bu gurur ve mutluluk için sizin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip, vatanını seven, kendisini iyi yetiştirmiş ve üreten bireylere ihtiyacı var"

Elde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek konuşmasına başlayan İl Müdürü Abdurrahman Kurt, "Bu başarıları duydukça mutlu oluyoruz. Yenilikçi adımlar atmak adına günümüzde süre gelen akıllı kent dönüşümün olduğu bir dönemde öğrencilerimizin bu projesi ve başarısı anlamlı olmuş. Elde edilen başarılar tesadüfi değildir. Öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırlayan okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin emekleri yadsınamaz bir gerçektir. Tabi bu başarının asıl kahramanları öğrencilerimizdir. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip, vatanını seven, kendisini iyi yetiştirmiş ve üreten bireylere ihtiyacı var. Ülkemiz için yapacağımız çok iş var.  İnşallah bu başarıyı elde eden gençlerimizin gelecekte daha güzel işlere imza atacağını ümit ediyorum. Bu başarıda emeği geçen okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

TOBB Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

TOBB Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber