TOBB Nefes Kredisi Karaman'da Tanıtıldı

TOBB Nefes Kredisi Karaman'da Tanıtıldı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Başlatılan “TOBB Nefes Kredisi” konusunda bas

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Odası'nda düzenlenen toplantıya Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ basın mensupları katıldı.
TOBB Nefes Kredi konusunda bilgi aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay açıklamasında;

“İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ'lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere “TOBB Nefes Kredisi” adı altında TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile TOBB arasında protokol imzalanmıştır.

Bu protokolün hedef kitlesi odamızın ve borsamızın üyeleri, TC. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.'nin ilimiz ve ilçemizde bulunan şubelerin tamamından başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

Üyelerimizin kullanacağı kredinin vadesi 12 ay olup, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. Vadelerin uzatılması veya kısaltılması söz konusu değildir. Kredinin brüt faiz oranı aylık %0,825, yıllık %9,90'dır.

Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine Müsteşarlığı'nın sağladığı destekle Kredi Garanti Fonu A.Ş.'ne ait olacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde TOBB, odamız ve borsamızdan kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek,referans vermeyecektir. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250,-TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyonu talep edilmeyecektir.

KOBİ'ler TOBB Nefes Kredisi'ne başvurabilmek için öncelikle odamız ve borsamızdan açıklama olarak “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli faaliyet belgsi alacaktır. (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Daha sonra üyelerimiz il/ilçelerdeki TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.'nin herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir. Kampanya kapsamında kredilendirme işlemlerine 12 Aralık 2016 tarihinde başlanacaktır. Üyelerimize hayırlı olması dileklerimizle” dedi

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber