TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Başvuruları

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Başvuruları

Tübitak İl Temsilcisi Doç. Dr. Murat Yıldız tarafından faydalı bilgiler verildi.

Karaman Merkez, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler, Kazım Karabekir ve Ayrancı’da bulunan orta okul ve Lise Müdür ve Öğretmenlerine yönelik; 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri bilim fuarlarına destek verilmesini amaçlayan 4006 Programına ait  Çağrı Metni metni ve Kılavuzlar hakkında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

basliksiz-1-331.jpg

Toplantıda ayrıca 4004, 4005, 4007 Programlarının bilgilendirmesi yapıldı.

Bu kapsamda; TÜBİTAK Bilim Fuarları için başvuru 22 Ekim 2018 – 22 Kasım 2018 tarihleri arasında, http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinden Proje Yürütücüsü öğretmenler ve Öğrencileri iş birliği ile gerçekleştirilecektir. Tanıtım Programında İl Arge Temsilcisi Esma Özgünay ve Karaman’ daki ilk 4007 programı yürütücüsü Kadir Yetiş tarafından 4004, 4007, 4006 programları ile ilgili katılımcıların uygulama süresi boyunca dikkat edecekleri önemli konularda açıklama yaptılar.

Tübitak İl Temsilcisi Doç. Dr. Murat Yıldız; “Bilim fuarlarının amacına uygun gerçekleşmesi ancak siz Değerli Müdürlerimizin ve Öğretmenlerimizin gayretleriyle bu önemli işi sahiplenmesi ile mümkün olacaktır. Ayrıca ; 4006 Bilim Fuarları için geçen yıl 10170 okulun desteklendiğini ve her bir okula 5250 TL lik bir kaynak aktarılması göz önüne alındığı zaman TÜBİTAK’ın bu konudaki hassasiyetini ve toplumdaki bilimsel düşüncenin 5. Sınıftan itibaren gelişmesini ve yayılmasını ne kadar önemsediğinin açıkça bir göstergesidir. ”   dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Başvuruları

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Başvuruları

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber