'Tüccar Olsam Karaman’a Yatırım Yapardım’

'Tüccar Olsam Karaman’a Yatırım Yapardım’

Karaman Valisi Fahri Meral: “Karaman’ı nasıl buldunuz diye sorduklarında, ‘Karamanlı olsam, esnaf veya tüccar olsam Karaman’a yatırım yapardım’ diyorum.” dedi.

Bugün Polisevinde gerçekleştirilen basın toplantısına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş, Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
 
Vali Meral toplantıda yaptığı konuşmasında “Karaman’da göreve başladığım 28 Haziran 2017 tarihinden bu yana aradan geçen zaman içerisinde; saygıdeğer Karamanlıların şahsıma göstermiş oldukları yakın ve sıcak ilgi nedeniyle başta siz değerli basın mensupları olmak üzere tüm Karamanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
 
Bundan sonraki süreçlerde de basın mensuplarımız ile birlikte olmayı sorun ve çözüm önerileri konusunda birlikte hareket etmeyi arzu ediyorum. Günümüzde yönetime, tek taraflı yönetim anlayışıyla değil iletişime dayalı bir yönetim anlayışıyla hakim olmak gerekiyor. Dolayısıyla gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse basın mensupları olarak sorun ve çözüm önerilerinin kamuya aktarılmasında en önemli görev üstlenen kuruluşlarımızın başında geliyor. Bugüne kadar emek veren bütün basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
 
Karaman köklü geçmişe sahip kadim bir şehir. Bunun yanı sıra Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe Dil Fermanı ile Türkçenin başkenti unvanını kazanmış, Anadolu illerine örnek teşkil eden bir şehrimiz. Ben burada Karamanoğlu Mehmet Bey’i rahmetle yad ediyorum” dedi.
 
Karaman’ın şu anda şantiyeye dönmüş bir il olduğunu ifade eden Vali Meral “Havaalanı, Hızlı Tren, OSB Yük Merkezi ve Demiryolu,  Serbest Bölge, Enerji İhtisas Bölgesi, Teknopark, İkinci OSB, Karaman Çevre Yolu projeleriyle önemli yatırımlara sahip olduğunu görüyorum. Bu önemli projelerin hayata geçirilmesindeki takip ve destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan Sayın bakanımıza, milletvekillerimize,  belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   
 
Uyuşturucuyla mücadele ve diğer asayiş olaylarında çok önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Meral “İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca sürekli olarak operasyonlar düzenlenmektedir. Bu mücadelemizde devlet olarak her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz” dedi.

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLER BİZİM KÂRIMIZDIR DİYEN BİR VALİ”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da toplantıda yaptığı konuşmada, “Sayın valimiz ile inşallah birlikte daha güzel hizmetleri birlikte yapacağız. Yatırımlarımız ortak hareket etmenin sonuçlarıdır.

Nüfus bazlı kriterlere baktığımız zaman Karaman’ın aldığı çok büyük yatırım var. Biz aslında şehrimizi küçümsüyoruz. Bütün kriterleri değerlendirirseniz Karaman’ımız çok farklı bir noktadadır.” dedi. Vali Meral’ın gelir gelmez büyük bir projeyi başlattığını söyleyen Başkan Çalışkan, şunları söyledi; “Sayın valimiz 2.Organize Sanayi Bölgesinin çalışmalarını başlattı.

Serbest Bölgenin arsa tahsisi geldi. Lojistik Merkezi, Havalimanı, Pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu futbol sahası gelecek, takım olmamasına rağmen saha yapılıyorsa işte bu Karaman’ın birlikteliğidir. Sayın valimizde şu özelliği gördüm. Şehre ortak aklı kullanan, hızlı hareket edebilen, bir kamu gibi değil devlet ve vatandaş bütünlüğünü sağlamış, bütün kamu kuruşlarıyla ortak çalışabilecek vizyona sahip. Şehir ve şirket bakımından yaptığımız hizmetler bizim kârımızdır diyen bir vali.

Siyasetin ve resmi duruş açısının bütünleştiği her şeyin hizmete döndüğü, vatandaşın mutlu olduğu ve şehrin de 2023 hedeflerine ülkemiz nasıl varırsa, Karaman’ımızın da o hedeflere ulaşması için her türlü çabayı sarf edeceğimize inanıyorum. Sayın valimize başarılar diliyorum”dedi.

Vali Meral, gerçekleşen basın toplantısında katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle Karaman basını ve çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diledi.
basliksiz-1-039.jpg 

Toplantı, basın mensuplarının sorun ve çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu. 

'Tüccar Olsam Karaman’a Yatırım Yapardım’

'Tüccar Olsam Karaman’a Yatırım Yapardım’

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber