TÜRAP İç Anadolu Ailede İletişim Çalıştayı Düzenlendi

TÜRAP İç Anadolu Ailede İletişim Çalıştayı Düzenlendi

Karaman Belediyesi Kent Konseyi, Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak, TÜRAP İç Anadolu bölge sorumlusu Zeliyha Akcan ve “Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği” işbirliğiyle “TÜRAP İç Anadolu Aile’de İletişim Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de en aktif olarak çalışan ve en fazla meclise sahip Konseylerden biri olarak, bugüne kadarki yapılan faaliyetlerin yanı sıra yine ortak payda Karaman başlığı altında, Kent Konseyi Kadın Meclisinin yürüttüğü TÜRAP İç Anadolu Bölgesi Türkiye Ailede İletişim Çalıştayı ile gelecek nesiller için ailenin önemini ve bu konuyla ilgili sorunlara dikkat çekerek, hedeflerinin konuyla ilgili çalışmalar yapmış,  alanında uzman kişi ve kurumlarla ortaklaşa çalışarak ekip ruhu ve gönül birliği içerisinde sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurguladı.

Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı  Zeliyha Akcan konuşmasında; “Toplumsal değişim süreci çerçevesinde ülkemizde ve dünyada aile kurumu derinden sarsılmakta, ciddi problemler yaşanmaktadır. Çözülen aile ortamında veya sosyal hizmet veren kurumlarda yetişen nesillerin pisiko-sosyal sorunların bireyin sınırlarını aşıp toplumun her kesimine yansıyan zincirleme olumsuzluklara sebep olmaktadır.

Çözümde gönüllü kurumların kuruluşların katkısını önemli ve sorunların dikkate alarak TÜRAP sağlıklı nesillerin yetişeceği güçlü, doğal aile ideali ile çalışan toplumu yıkan parçalayan gruplara ayıran bir bakış açışını reddeden Türkiye genelinde STK’ların oluşturduğu tek aile platformudur. Türkiye aile platformudur.

Çocuk eğitiminde sorumluluğun 2 yaşından verilmesi gelişim düzeyine göre geliştirilmesi evlilik öncesi eğitimin alınması karşılaşılan evlilikte karşılaşılan sorunları çözmek için dini ve hukuki mercilere başvurmadan evli çiftlerin nasıl çözebilirim diye düşünerek problem çözme tekniklerini öğrenip uygulamaya geçirmesi gereklidir.

Çiftelerin görev ve haklarını bilmemeleri taraflar acaba benim eşime göre ne gibi sorumluluklarım var.

Ailevi problemlerin çözümünde yanlışlıkla akrabaların çiftlerin müdahalesi bazı psikologların yanlış yönlendirmesi hurafede medet ummak çözümsüzlüğün merkezine oturmaktadır.

Çözüm; nisan suresi 35 ayette eşler arasında sıkıntıların giderilmesi için hakem kurumunu tavsiye etmektedir. Hakemlerim dışındaki yakınlar eşler arasına girmemelidir.” Dedi. 

aaaaaaaaaa.jpg

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak konuşmasında;”En büyük hedefimiz rahat ve huzurlu bir yaşam için, insanı ilgilendiren meselelere az da olsa çözüm üretebilmek, katkı sağlayabilmek amacıyla buradayız hep beraberiz’’ dedi. Ayrıca devamında, ‘’Sizlerle oluşturacağımız ortak akıl sayesinde İç Anadolu Bölgesi Türkiye’de Aile İçi İletişimle ilgili sorun ve çözüm önerilerini ortaya koyacaktır. Kadın Meclisinin bugüne kadar yaptığı çalışmaların da gelecekteki yapılacak olan çalışmaların teminatı olduğunu belirtti.

Türkiye Aile Platformu Türkiye‘de STK’lar arasında aile kurumu ve bireylerine yönelik ailenin statüsünü yükseltme amaçlı çalışmalar yapmakta ve projeler üretmektedir.  İç Anadolu bölgesinde aile çalışması yapan STK’lar bir araya gelerek toplumun temelini oluşturan aile yapımızı koruyacak güçlendirecek saha çalışmaları ile ilgili deneyim ve projelerini paylaşacak, sorunları masaya yatırarak çözüm önerileri sunacak ve güçlü sağlıklı aileler için yol haritaları çizmeye çalışılacaktır. 

Gerçekleştirilen çalıştay’da Ankara‘dan T-KADBİR Derneği Başkanı Eğitimci Yazar Ayşe Serap Şahiner ,Ailem Vakfı Eğitimci Yazar İbrahim Ünal, Araştırmacı Yazar Hatice Sarıkamış  Tıktık, YEKAD derneği Başkanı Nazan Aytok, Ekin ve Nesil Derneği Başkanı Avukat Zeynep Şen;
Konya‘dan Çağdaş Aile Derneği Eğitimci Dr. Semin Güler Oğurtan, Erdemliler Dernek Başkanı Emine Türkan Özkul, Anadolu Derneği Başkanı Fatma Kıvrak ;

Karaman‘dan Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Koçak,  Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden Psikolojik Danışman Hülya Akman, Yurtkur Derneği Başkanı Ali İmran Aksu, K.M.Ü İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Özdemir ve Yrd. Doç. Duran Ali Yıldırım, Avukat Ayşe Özyurt, Karaman Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Mustafa Dökmen, Rehberlik Eğitim ve Araştırma Merkezi İbrahim Pat, Kent Konseyi Engelliler meclisi Başkanı İlknur Harani, gibi isimler yer aldı.

 

TÜRAP İç Anadolu Aile’de İletişim Çalıştayı Düzenlendi

TÜRAP İç Anadolu Aile’de İletişim Çalıştayı Düzenlendi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber