Türk Dil Bayramı Kutlamaları Karaman' da Başlıyor

Türk Dil Bayramı Kutlamaları Karaman' da Başlıyor

Türk Dil Kurumunca her yıl düzenlenen Türk Dil Bayramının 84. Yıl Kutlamaları İlimizde Yapılacak.

Karaman Valiliği, Türk Dil Kurumu ve Karaman Belediyesi' nin ortaklaşa düzenlediği,

26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan kutlama programında farklı üniversitelerden  akademisyenlerin katılımıyla Türkçe Dili üzerine paneller düzenlenecektir.

 

Türk dilinin öz zenginliğini meydana çıkarmak, onu dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek amacıyla kurulan Türk Dil Kurumu; halk tarafından benimsenmemiş yabancı kelimelerin kullanımdan çıkarılarak Türkçe kelimelerin yaygınlaşmasını sağlamak, yazı dili ile konuşma dilinin aynı olmasını sağlamak, Türkçenin zenginliğini ortaya koyarak Türk dilinin dünya üzerindeki saygınlığını artırmak ve Türkçeyi bilimsel ve ekonomik alanlarda da etkili zengin bir dil haline getirmeyi amaçlamaktadır.

 Türk Dil Bayramı ulusal düzeyde bu yıl ilimizde kutlanacaktır.

 Tüm Karamanlı hemşerilerimiz Türk Dil Bayramı Kutlama Etkinliklerine davetlidir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber