Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Vali Fahri Meral, 741.Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri açılış programına katıldı.

02 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 09.30’da Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, KMÜ Ritim Grubunun gösterisiyle devam etti. Türk Sanat Müziği Konseri ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün konuşmasının ardından açılış programı halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
 
Açılış programının ardından Vali Meral, beraberindekilerle birlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik birimlerine ait tanıtım stantlarını gezerek, sergilenen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
Etkinlikler çerçevesinde Vali Meral, daha sonra eşi Zehra Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile birlikte Karamanoğlu Sağlık, Kültür ve Spor Salonundaki Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdi. Vali Meral fuarı gezerek farklı türde yazılmış kitapların yer aldığı stantlarda bir süre incelemelerde bulundu.
 
Fuar açılışının ardından fotoğraf sergisinin gezilmesiyle devam eden program, hıdrellez şenlikleriyle sona erdi.
 
741. Türk Dil Bayramı kutlamaları düzenlenecek çeşitli etkinliklerle 13 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek.

icerik-110.jpg

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber