Türk Eğitim Sendikasından Karaman Valiliğine 15 Temmuz Brifi

Türk Eğitim Sendikasından Karaman Valiliğine 15 Temmuz Brifi

Sendika "Adil Karar ve Müjdeli Bir Haber Bekliyoruz!"

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu ilimizde yaşanan eğitim-öğretim sorunları ve 15 Temmuz hain darbe, iç savaş ve işgal planı sonrası yaşanan; açığa alma-ihraç durumları hakkında Karaman Valisi Süleyman Tapsız ile görüşme yaptı.

Şube Başkanı Ziya Hotamışlı;

İlimizde açığa alma ve ihraçlarla ilgili olarak hangi kriterlerin esas alındığına dair tereddütler olduğunu, en ufak bir bağlantısı olmadığı halde açığa alınan, ihraç edilenler olmuştur. Bu durum eğitim camiasında moral motivasyon bozukluğu yaşatmıştır. Genel Merkezimizin yaptığı ve basında da çok büyük yankı bulan ankette de çarpıcı ve ürpertici sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Açığa alınma ve ihraçta somut ve güvenilir bilgi, belgenin esas alınması, soruşturma ve savunma hakkının verilmesi evrensel hukuk kurallarının vazgeçilmez ilkesi olduğu herkesin malumudur. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimiz bu konuda çalışmalar yapmakta ve başta Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Başbakanımız ve Sn.muhalefet parti liderleri olmak üzere ilgili her kesime gereken bilgi, belge, gözlem, tespit ve kanaatlerini aktarmaktadır…

Açığa alma-ihraç sebebiyle hizmetli, memur, öğretmen, sağlıkçı ve diğer meslek mensuplarının ruh ve beden sağlıkları bozulmuştur. Ağır bir şekilde ailevi, sosyal ve ekonomik zorluklar içindedirler… Bu sürecin daha fazla uzamadan adil ve acil olarak çözüme kavuşmasını ümit ediyoruz.

Ruh ve beden sağlığı, aile huzuru, ağız tadı bozulan, yaşama sevincini ve heyecanını kaybeden mesai arkadaşlarımız; ancak işlerine başladığı, öğrencilerine kavuştuğu zaman yeniden sağlıklı ve mutlu olacaklardır.

Tunceli, Burdur, Mersin gibi illerimizde uygulanan göreve iade takdir ve tensiplerin; Karaman’ımızda da hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak, devletimizin ve milletimizin varlığı birliği ve bağımsızlığına yönelik her türlü iç dış tehdit, tehlike ve saldırıya karşı verilen-verilecek mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Kaybedecek ne bir karış vatan toprağımız, ne de bir tek vatan evladımız vardır!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber