Türk Halk Müziği Ses Yarışması Şampiyonu  Belli Oldu

Türk Halk Müziği Ses Yarışması Şampiyonu Belli Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında ‘Türk Halk Müziği Ses Yarışması’ düzenlendi.

Karaman Belediyesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlendiği yarışmaya 40 yarışmacı katıldı. Yapılan elemeler sonunda ilk 10’a giren finalistler KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda şampiyon olabilmek için bir kez daha performans sergiledi. TRT Ses Sanatçısı Meliha Güneş’in onur konuğu olarak katıldığı final programında müzik öğretmenleri Halil Erbay, Şevki Altan Uyar, Korkut Çoban, Abdülkadir Karataş ve İsmail Hakkı Keçeci jüri koltuğunda oturdu.

Final programında Ayşe Duman ‘Çalın Davulları’, Berkant Büyükdağ ‘Devrent Deresi’, Fatma Nur Candan ‘Ayrılık’, Gamze Çalış ‘Kar mı Yağmış’, Veli Geldi ‘İğdeli Yar’, Aykut Oğuz Günseven ‘Sevda Gitmiyor Serde’, Cemil Kocakafa ‘Ahirim Sensin’, Esra Öksüz ‘Mendilimin Yeşili’, Şeyma Nesrin Demirok ‘Çalın Davulları’ ve Eren Toklu ‘Kurusa Fidanın’ şarkılarını seslendirdi.

Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ve dördüncüye 250 TL ödülün verildiği yarışmanın 1.’si Gamze Çalış, 2.’si Cemil Kocakafa, 3.’sü Eren Toklu, 4.’sü Aykut Oğuz Günseven oldu.

Türk Halk Müziği Ses Yarışması final programı, ödül ve plaketlerin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

icrk-086.jpg

Yarışmacıların performansını izlemek için;

Ayşe Duman ‘Çalın Davulları’

Berkant Büyükdağ ‘Devrent Deresi’

Fatma Nur Candan ‘Ayrılık’

Gamze Çalış ‘Kar mı Yağmış’

Veli Geldi ‘İğdeli Yar’

Aykut Oğuz Günseven ‘Sevda Gitmiyor Serde’

Cemil Kocakafa ‘Ahirim Sensin’

Esra Öksüz ‘Mendilimin Yeşili’

Şeyma Nesrin Demirok ‘Çalın Davulları’

Eren Toklu ‘Kurusa Fidanın’

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber