Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

"Yunanistan'ı yenip ilk mağlubiyetini tattırıp grubu ikinci olarak bitirmeyi hedefliyoruz"

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın, 2023 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup'ta yarın Aksaray'da Yunanistan ile oynayacağı maçla ilgili, "Yunanistan'ı yenip ilk mağlubiyetini tattırıp grubu ikinci olarak bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Başkan Kılıç, başantrenör Okan Halay, hentbolcular Alperen Bektaş ve Yakup Yaşar Simsar ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Bir hentbol şehri olan Aksaray'da böyle önemli bir maç oynamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Yunanistan ile yarın bizim için çok önemli bir müsabaka yapacağız. Daha önce de Yunanistan ile Aksaray'da karşılaşmıştık. Aksaray'ın muhteşem bir seyircisi var. Bizi her zaman çok fazla desteklediler. İnşallah hep beraber bu önemli maçta alacağımız güzel sonuçla Dünya Şampiyonası gruplarından çıkmayı başaracağız. Finallere katılabilmek için play-off turuna hak kazanacağız. Takımımız uzun zamandan beri seyahatler ve yorucu bir maç temposundan çıktı. Ama herkes yarınki maç için hazır. İnşallah başarılı bir şekilde Yunanistan'ı yenip ilk mağlubiyetini tattırıp grubu ikinci olarak bitirmeyi hedefliyoruz."

Kılıç, hentbolu sokağa indireceklerini, Anadolu'da altyapısı olan bir çok şehre taşımak istediklerini belirtti.

Bu süreci de milli takım maçlarını Anadolu'da oynayarak başaracaklarını aktaran Kılıç, "Milli takım maçlarında böyle özel organizasyonlarla hareket ettiğimiz zaman çok olumlu sonuçlar elde edebiliyoruz. Hentbolu birebir şehirde seyretme ve yaşatma gibi bir fırsatımız oluyor. Anadolu'nun birçok ilinde bu gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Sadece müsabaka olarak değil kamp olarak da devam edeceğiz. Milli takım havuzumuzu mutlaka genişletmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

- Okan Halay: "Yarın 16 kişi tek yürek olup maçı kazanıp play-off hakkını kazanacağız"

Başantrenör Okan Halay ise daha önce Aksaray'da Hollanda ve Yunanistan maçları oynadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Aksaray seyircisinin desteğiyle çok önemli iki galibiyet elde etmiştik. Yarın da inşallah seyircimizin desteğiyle Yunanistan'ı bir kez daha yenip, Dünya Şampiyonası play-off hakkını kazanmak için var gücümüzle savaşacağız. Takımımız çok zorlu bir süreçten geçiyor. Seyahatler, yorucu bir maraton ve arka arkaya maçlar bizi zorlasa da ufak tefek sakatlıklarımız olsa da yarın 16 kişi tek yürek olup maçı kazanıp play-of hakkını kazanacağız. İki tane şanssız mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum. Maalesef sakatlıklar ve seyahatler bizim biraz moralimizi bozsa da son Kosova maçında çok iyi bir mücadele örneği gösterdiğimizi düşünüyorum. İyi bir gösterge oldu bizim için. Yarınki maçta galibiyetten başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Takım olarak hepimiz buna inanmış durumdayız. Herkes bize inanıyor. Galibiyetle ayrılıp iki puan daha alıp play-off hakkını kazanacağımıza inanıyorum."

Milli takım kaptanı Alperen Bektaş da Aksaray'da oynadıkları Yunanistan ve Hollanda maçlarında inanılmaz bir seyirci desteği aldıklarını ve o maçları unutamadıklarını dile getirdi.

Yunanistan ile oynadıkları karşılaşmalarda galibiyet sayılarının daha fazla olduğunu vurgulayan Bektaş, "Bazı dönemlerde böyle sıkıntılar, aksaklıklar olabiliyor. Bunlar sporun içinde olan şeyler. İlk maçta da sakatlıklar ve hastalıklardan dolayı deplasmanda yenilgi aldık. Ama bu maçın onlar için kolay geçeceğini sanmıyorum. Aksaray deplasmanı her zaman farklı oluyor. Taraftarların coşkusu bizi pozitif etkiliyor, rakibi de negatif etkileyecektir. Umarım taraftarlarımız bir önceki maçta olduğu gibi desteklerini verir. Yarınki maçtan güzel bir skorla ayrılacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Oyunculardan Yakup Yaşar Simsar ise uzun süredir kampta olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok zorlu maçlar oynadık. Zorlu süreçler atlattık. Yarın da çok önemli bir maça çıkacağız. Yunanistan'da oynadığımız maç da gerçekten güzel geçmişti. Aksaray seyircisine ayrı bir parantez açmak istiyorum. Daha önceki maçlarda inanılmaz bir seyirci vardı. Yarın da inşallah aynı şekilde desteklerler bizi."

 

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç'tan Grup İkinciliği Hedefi

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber