Türkiye Judo Şampiyonu Cahide Eke

Türkiye Judo Şampiyonu Cahide Eke

Karaman’da Görme Engelliler Judo Sporcusu Cahide Eke, Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda Ümit ve Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Eskişehir Gökmeydan Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyona, 72 kulüpten 300 sporcu katıldı. Karaman’ı bu zorlu şampiyonada milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan Çakmak nezaretinde 48 kiloda Cahide Eke temsil etti. Ümitler ve Gençler kategorilerinde mücadele eden tecrübeli sporcu, rakipleriyle çekişmeli geçen maçlar sonunda kariyerine başarılarının bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası Ümit ve Genç Bayanlar kategorisinde 48 kiloda Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Maç sonrası mutluluğunu gizleyemeyen tecrübeli sporcu, zorlu rakiplerini yenerek Karaman’ı en iyi şekilde temsil ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Şampiyonada çok yetenekli sporcuların olduğunu belirten Türe,” Eskişehir güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Zorlu geçen şampiyonada bir birinden yetenekli sporcuları izleme fırsatı bulduk. Sporcumuz Cahide Eke daha önceki yıllarda da katıldığı organizasyonlarda tecrübesini konuşturarak ümitler ve gençler kategorilerinde şampiyon olma başarısı gösterdi. Şampiyona sonrası milli takım kampına davet edilen sporcumuz, 2020 Paralimpik Oyunları için çalışmalarına devam edecek” dedi.

Elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Başarılı sporcumuzu Cahide Eke’nin Eskişehir’de düzenlenen organizasyonda aldığı madalya ve gösterdiği başarı hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyla birlikte üçüncü kez Türkiye şampiyonu olan sporcumuzun azim, istek ve kararlılığı gelecek adına bizleri umutlandırıyor, alttan gelen sporcularımıza ise örnek teşkil ediyor. Bu başarıların ve alınan madalyaların, önümüzdeki turnuvalarda ve şampiyonlarda artarak devam edeceğine inanıyorum. Türkiye şampiyonu sporcumuz Cahide Eke ve judo ailesini tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber