Üçkuyu'da Bal Hasadı İçin Özel Kıyafeti Giydi

Üçkuyu'da Bal Hasadı İçin Özel Kıyafeti Giydi

Karaman'ın Üçkuyu köyünde bal hasatı için program düzenlendi.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlenen programda bal hasadının çiftçilerimiz için hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulunan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman'ın endemik bitkiler açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı aktif 47 bin 500 arılı kovan varlığı olduğunu, bu potansiyelin değerlendirilmesi açısından arılı kovan sayısının arttırılması gerektiğini ifade etti.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Evren Çakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan, Üçkuyu Köyü Muhtarı Tuncer Çınar, arıcılar ve çiftçiler katıldığı tören, bal sağımıyla sona erdi.

Karaman Bal Hasadı

Karaman Bal Hasadı

 

Karaman Bal Hasadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber