Ucuz Etin Yahnisi Pek Oldu

Ucuz Etin Yahnisi Pek Oldu

‘Ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

Konya'da çapa motoru almak için internette inceleme yaptığı sırada ucuz ürünle dikkat çeken başka bir siteye link üzerinden yönlendirilen bir kişi, 9 bin 500 lira olan ödemeyi yaparak çapa motorunu sipariş etti. Bir süre sonra aynı siteden "hatalı işlem yaptınız, 9 bin 500 lirayı tekrar göndermeniz gerekiyor" denilince dolandarıldığını anlayan şahıs polise başvurdu.

Olay, geçtiğimiz günlerde merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çapa motoru almak için internette araştırma yapan 43 yaşındaki Ahmet Tayfur, diğer ürünlere göre fiyatı daha uygun olan ürünü incelemeye başladı. İncelediği link içerisindeki ürünün uygun fiyat olması nedeniyle Ahmet Tayfur, site üzerindeki dolandırıcıların ağına takıldı. Dolandırıcıların kendine gönderdiği linkten ürün fiyatının tamamının ödenmesi halinde kargonun kendisine gönderileceği bilgisi üzerine Ahmet Tayfur, link üzerinden 9 bin 500 lira olan ödemeyi yaptı. Bir süre sonra dolandırıcılar, Ahmet Tayfur ile tekrar iletişime geçerek "hatalı işlem yaptınız" 9 bin 500 lirayı tekrar göndermeniz gerekiyor" dedi. bunun üzerine dolandırıldığını fark eden Ahmet Tayfur, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

"Vatandaşlar ucuz diye başka tanımadığı bilmediği insanlardan alışveriş yapmasınlar"

Dolandırıcıların ağına takılarak 9 bin 500 lirasından olan Ahmet Tayfur, "İnternet üzerinden alışveriş sitelerinden çapa motorunu alabilmek için araştırma yapıyordum. Hesaplı bir ürün denk geldi, mesaj gönderdim bana numarasını gönderdi. Bu numara üzerinden aradım konuştuk ve pazarlığını yaptık. Sonra bana bir link attı beni yönlendirerek bu link üzerinden çapa motorunun anaparası olan 9 bin 500 lirayı gönderdim. Daha sonra hayırlı olsun iki tarafa diyerek telefonu kapattık. 5 dakika geçmeden aracılık yapan sitenin muhasebe departmanından olduğunu söyleyen kişi aradı beni. Para transferinizde eksiklik olduğundan dolayı aynı parayı tekrar yatırmamı önceki yatan paramı da hesabıma geri göndereceklerini söylediler. Ben şüphelendim neden böyle bir şey yapıyorsunuz diye? Ben parayı gönderdim neden bir daha göndereyim dedim. Ben bu kişilere beni 5 dakika sonra aramalarını söyleyerek telefonu kapattım. Ben tekrar satıcıyı aradım, durumu anlattım. Ben siparişi iptal ediyorum ücretin iadesini isteyeceğim dedim. Oda bana tamam diyerek telefonu kapattı. Ben bu alışveriş sitesinin asıl müşteri hizmetlerini aradım, oradan da benden bu linki istediler ve bana bu linki kullanmadıklarını sahte olduğunu söylediler. Beni tekrar sahte müşteri hizmetleri aradı ve paranın bir hafta içerisinde iade edileceğini söylediler. Tabi ben bu sırada dolandırıldığımı anladım. Vatandaşlar ucuz diye başka tanımadığı bilmediği insanlardan alışveriş yapmasınlar. Özellikle bilmedikleri insanların hesabına para gönderirken, satıcı ile hesap numarasının aynı olup olmadığını kontrol etsinler" dedi.

"Ürünü satın almak için hemen para gönderilmemesi lazım"

Dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılarda bulunan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğinde görevli polis memuru Cafer Maraşlı, "Eğer ürün çok cazip bir fiyattan satışa sunulmuşsa çok iyi araştırılması gerekiyor. Ürünü satın almak için hemen para gönderilmemesi lazım. Bu paralar üçüncü şahısların kullandığı banka hesap numaralarına geçiyor ve ulaşmak mümkün olmuyor. Mutlaka güvenilir sitelerden alışveriş yapılması gerekiyor. Bu sitelerin de sahte olup olmadığını anlamak için, internet adreslerinin kontrol edilmesi şart" diye konuştu.

‘ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

‘ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

‘ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

‘ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

‘ucuz Çapa Motoru Aldım’ Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasından Oldu

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber