Ulukışla’daki Diyaliz Hastaları Artık Tedavi İçin İlçe Dışına Gitmeyecek
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde kurulan diyaliz ünitesi ile artık hastalar ilçe dışına gitmeden tedavi edilecek.
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde kurulan diyaliz ünitesi ile artık hastalar ilçe dışına gitmeden tedavi edilecek.
Ulukışla İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan diyaliz ünitesi ile hasta nakil ambulansı düzenlenen programla hizmete sunuldu. Bu sayde, kronik böbrek yetmezliği bulunan hastalar artık ilçe dışına gitmeden tedavi olabilecek. Program kapsamında hastanede kurulan diyaliz ünitesi ile hizmete alınan hasta nakil ambulansını inceleyen Vali Nedim Akmeşe, sağlık hizmetlerinin etkin, erişilebilir ve kaliteli şekilde sunulmasının önemine dikkat çekti. Vali Akmeşe, yapılan yatırımlarla ilçede sağlık hizmetlerinin kapasitesinin önemli ölçüde artırıldığını ifade ederek projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise, "Bugün Ulukışla halkımıza yeni bir sağlık hizmeti kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu diyaliz merkezimiz Ulukışla'da ihtiyacı olan hastalarımız için özellikle Pozantı'ya, Niğde'ye ya da özel sektördeki diyaliz merkezlerine giden hastalarımız için son derece önemliydi. Yaklaşık 36 hastamıza hizmet verecek diyaliz merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün Ulukışlalı hemşehrilerimize hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
Hastaneye kazandırılan yeni hasta nakil ambulansı da sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak. İlçede mevcut ambulans sayısına eklenen araç sayesinde, planlı hasta nakillerinin daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirilmesi, acil ambulansların üzerindeki yükün hafifletilmesi amaçlanıyor.
Açılış programına Niğde Valisi Nedim Akmeşe, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Ulukışla Kaymakamı Emir Osman Gökçe, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İl Sağlık Müdürü Doğan Bahadır İnan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kürşad Ramazan Zor, hastane yöneticileri ve hayırsever iş adamları katıldı.







Kaynak:
HABERE YORUM KAT