Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar

Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamalar

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi’ (International Conference on Mathematical Studies and Applications) ile bilim insanlarının, akademisyenlerin ve araştırmacıların matematik bilimi üzerine bilgi alışverişinde bulunması, araştırma bulgularının ve en son gelişmelerin bilimsel bir ortamda paylaşılması amaçlanıyor.

Cebir, Matematiksel Analiz, Uygulamalı Matematik, Sayılar Teorisi, Geometri, Topoloji, Matematiksel Mantık, Matematik Eğitimi ve İstatistik bilim dallarının tüm araştırma alanlarını içerecek olan kongreye Türkiye, Almanya, İtalya, İsveç, İran ve Çek Cumhuriyetinden önemli bilim insanları davetli konuşmacı olarak katılacak.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 'Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi'ne ev sahipliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Üniversitemiz gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ara vermeksizin devam ediyor. Ağustos ayında düzenlenecek olan Ermenek ve Çevresi Sempozyumu, eylül ayında düzenlenecek III. Kentfor ve kasım ayında düzenlenecek olan Dil ve Edebiyat Kongresi bu organizasyonların başında geliyor. Önemli bilimsel etkinliklerle üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. Düzenlenen bu organizasyonların başta katılımcılara ve bilim camiasına, üniversitemize, Karaman’a ve ülkemize önemli kazanımlar getireceğine inanıyorum. Uluslararası Matematiksel Çalışmalar ve Uygulamaları Kongresi'nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.              

Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.kmu.edu.tr/icmsa2018/tr adresinden ulaşılabilir.

umk1.jpg 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber