Umre Kafilesi İçin Bilgilendirme Toplantısı

Umre Kafilesi İçin Bilgilendirme Toplantısı

Rıza Turizm sömestr tatilinde umre kafilesi için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“Bizim Birinci Gayemiz Rıza-ı İlahidir”
Karadağlı Restoranda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Rıza Turizm sahibi Yusuf Ulu ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

Rıza Turizm’in birinci gayesi Rıza-ı ilahidir diyen Yusuf Ulu;

”Biz Rıza Turizm olarak 1993’den beri Karaman’da çalışıyoruz. Önceleri 3 aylık yapıyorduk. 2000 yıllarında kırık dökük Karaman’da devam etmeye çalıştık ama sağ olsun buraya teşrif buyurarak kendini ispatladı. 3 yıldır da beraber çalışıyoruz ve Karaman’da yeni gelen hacılarımız Allaha şükür çok memnunlar.

Geçen sene Rıza Turizm olarak Karaman, Ereğli ve çevresine yakın bazı illerden 2200 kişi götürdük. İnşallah sizlerle de o şekilde beraber gideceğiz. Bundan emin olmanızı isteriz. Rıza Turizm’in birinci gayesi Rıza-ı ilahidir. Kuruluş amacı da o dur zaten.  Karaman’da çok büyük irtibatlarımız vardır. Bu esas ismini verdiğimiz Kaşıkçı Ali Rıza Efendi hazretleri büyük bir mürşittir, o bölgede ihvanlar vardır ve bizde bu mürşidin ismini koyduk çok bereketli oldu.

Konya’da şu anda miskin kuruluş da 92’de kurduk. Şuanda en eskilerden biz kaldık. Bulunduğumuz zamandan beri elimizden geldiğince hacımıza hiç bir zayiat vermedik. Şuanda hacımızın %80’i Rıza Turizm adıyla geldiler. Arabistan, Mekke ve Medine bunlarında bir kuralı vardır. Bazen vizeden, otelden sıkıntılar doğurdu ve şimdi elhamdülillah bir sıkıntı kalmadı. Ben bu ülkeye 1980 yılında girdim. 6 sene Medine-i Münevverde kaldım. O zamanda böyle bir şirket kurmayı hayal ediyordum. Ancak devlet müsaade etmiyordu. Bazen uçak saatlerinde sıkıntı çıkıyordu bu bizim elimizde olmuyor. Çünkü önceden uçaklar İstanbul’dan veya Ankara’dan kalkardı.  Şimdi artık Konya’dan da kalkıyor. Bizim şimdi vakitlerimiz var sömestr tatili 15 gün için gidip gelenler. Şubat’ın 4’de gidecek grubumuz var şuanda. Bizde buraya Konya’dan geldik sizleri bilgilendirelim dedik. Teşrif ettiğiniz için Allah sizden razı olsun” dedi.

7524a473-6bfa-48c3-a6c0-6e29108f2d3d.jpge8f1cb18-c357-4664-a8c6-137fb9b8e724.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber