Üniversite'de 2019

Üniversite'de 2019

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2019 yılında, yaşanan gelişmeler ve düzenlenen etkinliklerle Karaman gündemini belirleyen kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2019 yılında, yaşanan gelişmeler ve düzenlenen etkinliklerle Karaman gündemini belirleyen kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldı.
Eğitim Altyapısı Yeni Alanlarla Daha da Gelişti
KMÜ’de akademik altyapıya bağlı gelişmeler 2019 yılında da hız kesmeden devam etti. Üniversitede 2017 yılından 2019 yılına kadar 17 yeni lisans, 11 yeni önlisans ve 26 yeni lisansüstü programı açılırken 2019 yılında 5 yeni lisans, 6 yeni önlisans programı ve 19 yeni lisansüstü program daha açılarak eğitim-öğretimde yeni alanlara kapı aralandı.
Yine üniversite bünyesinde kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu ile yüksekokul sayısı üçe çıkarken Enerji Verimliliği, Arıcılık, Kariyer Planlama, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Kadın ve Aile Araştırmaları ile Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin kurulmasıyla birlikte uygulama ve araştırma merkezlerinin sayısı 21’e yükseldi.
Akademisyen İstihdamı Sürdü
Üniversitedeki akademik personel sayısındaki artış 2019 yılında da devam etti. 2018 yılsonu itibariyle 247 olan öğretim üyesi sayısı yüzde 14 oranında artarak 282’ye yükselirken, toplam akademik personel sayısı ise yüzde 8'lik artışla 626’dan 674’e çıktı.
Kurumsal Yapı Güçlendi
2019 yılında üniversitenin kurumsal yapısı daha da güçlendi. Temmuz ayında Kalite Yönetim Sistemi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri güncellenerek yeniden onaylandı. Bunun yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2019 yılı haziran ayında gerçekleştirilen Dış Değerlendirme süreci de başarıyla tamamlandı.
Bilimsel Toplantılar, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Hız Kesmedi
KMÜ her yıl olduğu gibi bu yıl da bilimsel toplantılara ağırlık vererek ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 15 bilimsel toplantının organizasyonunda yer aldı. Ocak ayından itibaren başlayıp 2019’un son aylarına kadar süren bilimsel toplantıların listesi şöyle: “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar 7 Sempozyumu, Karaman Elma Çalıştayı, Uluslararası Türkiye Vizyonu Kongresi, V. INES Kongresi, 2. Uluslararası Bilim ve Akademi Kongresi / INSAC, İç Anadolu Kariyer Fuarı, 1. Kariyer ve İstihdam Fuarı, Karaman Sempozyumu “Sosyal ve Beşeri Bilimler”, Ermenek Bitki Araştırmaları Toplantısı, Karaman-Konya Gıda Biyoteknolojisi Sempozyumu, IV. INSAC; Educational Sciences Congress, I. Ulusal Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu, 17. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR), Bağımlılıkla Mücadele ve Korunma Çalıştayı, Eğitim Çalıştayı: Özel Yetenekli Çocukları Anlamak.”
Üniversitede 2019 yılında bilimsel toplantıların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler de yine hız kesmeden devam etti. Üniversitenin akademik ve idari birimleri ile öğrenci toplulukları tarafından yıl boyunca 400 civarında etkinlik gerçekleştirilerek kentin kültürel hayatına önemli bir dinamizm kazandırıldı.
Protokoller ile İşbirliği ve Paylaşımcılık Kültürüne Katkı Sunuldu
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2019 yılında da hem eğitim-öğretim faaliyetlerine destek vermek, hem de ildeki ve bölgedeki işbirliklerini güçlendirmek adına yükseköğretim kurumları, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliklerini aralıksız sürdürdü. KMÜ; 3’ü üniversite, 5’i sanayi kuruluşu, 5’i Milli Eğitim Müdürlüğü ve 8’i de diğer kurum ve kuruluşlar olmak üzere 2019 yılı itibariyle toplam 21 işbirliği protokolüne imza atarak ortak iş yapabilme ve paylaşımcılık kültürünün gelişmesine destek oldu.
Rektör Akgül'den Girişim Odaklı Üniversite Vurgusu
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 2019 yılını yoğun bir gündemle tamamladıklarını ve hedefledikleri pekçok projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma temelinde, girişim odaklı bir üniversite inşa etmek hedefiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Üniversitemiz açısından güzel gelişmelerle geçen bir yılın ardından yeni yılda da bütün akademik ve idari personelimizle birlikte çalışma azmimiz azalmadan hedeflerimiz doğrultusunda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. 2020 yılının tüm KMÜ ailesi adına bir önceki yıldan daha verimli ve güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum." dedi.

a38.jpga33.jpga30.jpga36.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber