Üst Geçit Yıkıldı, Geriye Yükseklik Tartışması Kaldı

Üst Geçit Yıkıldı, Geriye Yükseklik Tartışması Kaldı

Karaman’da Mut Caddesi üzerinde bulunan 19 Mayıs üst geçidi yıkılmasının ardından yeni bir tartışma başladı

Karaman’da hafta sonu meydana gelen olay, Abbas Mahallesi Mut Caddesi üzerinde meydana geldi.

İnşaat firmasına ait Ali A. idaresindeki 25 ND 218 plakalı vinç, seyir halindeyken 19 Mayıs Üst Geçidi'ne çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçidin sağ tarafı yıkıldı.

Bu sırada vincin arkasından gelen Hakan G. idaresindeki 07 ACV 46 plakalı otomobil, yıkılan beton bloğunun altında kaldı. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Beton bloğun altında kalan otomobil büyük hasar görürken, sürücü şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu.

Öğle saatlerinde olan olayın ardından Karaman Belediyesi ekipleri gece saatlerine kadar süren çalışma sonucu beton kolonları vinç aracılığıyla kaldırarak üst geçidin kalan kısmını da yıkarak moloz yığınlarını yoldan kaldırdı.

Olayın ardından vincin tam olarak kapalı konumda olmadığı iddia edilirken bir taraftan da aynı vincin daha önce üst geçidin yıkılmayan kısmından geçtiği diğer taraftan geçerken bu kazanın geldiği ifade edildi.

Bu bilgiyle beraber üst geçitlerin yol ve kaldırım çalışmaları yapılırken standardının bozulmuş olabileceği iddia edildi. Bu iddialar Karaman’da bulunan üst geçitlerin yeniden elden geçirilmesi standartlarının kontrol edilmesi gerekliliğini de beraberinde getirdi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber