Vali Fahri Meral Okul İnşaatlarını Gezdi

Vali Fahri Meral Okul İnşaatlarını Gezdi

Vali Fahri Meral, Karaman Belediyesi tarafından Siyahser ve Abbas Mahallesine yaptırılan okul inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundu. 

Kent Meydanı Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Karaman Belediyesine devredilen ve Siyahser Mahallesinde bulunan Anafartalar Ortaokulu’nun bulunduğu arsa ve okul binalarının yerine 24 derslikli ve Abbas Mahallesinde bulunan 19 Mayıs Okulunun bulunduğu alana 16 derslikli olmak üzere 40 derslikli iki yeni okul binası ilimize kazandırılıyor.
 
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun eşlik ettiği ve inşaat çalışmalarının sürdüğü okulları gezerek incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alan Vali Meral, geçen yıl temeli atılan okul inşaatlarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, inşaatları devam eden her iki okulun da en kısa sürede içerisinde tamamlanarak, önümüzdeki eğitim - öğretim yılında hizmet vermeye başlamasının planlandığını söyledi.
 
Karaman Belediye Başkanlığı tarafından yer tahsisi ve ihalesi yapılan okullar tamamlandığında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek. Bu okulların yapımı konusunda özellikle Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve yetkililere teşekkür eden Vali Meral, eğitime yapılan her yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade etti.
 
Vali Meral, inşaatı devam eden okulların teknik standartlara uygun şekilde yapılması konusunda da müteahhit firma yetkililerine talimat verdi.

baslk-030.jpg

Vali Fahri Meral Okul İnşaatlarını Gezdi

Vali Fahri Meral Okul İnşaatlarını Gezdi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber