Vali Fahri Meral’in İdareciler Günü Mesajı

Vali Fahri Meral’in İdareciler Günü Mesajı

Vali Fahri Meral, 10 Ocak İdareciler Günü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “ 10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek,  Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir.
 
İdareciler Günü, meslek camiasında dayanışma, hatırlama açısından özel ve anlamlı bir gündür.
 
Kamu hizmetlerinin sunulmasında önemli görevler üstlenen idarecilerimiz, devleti ve hükümeti temsilen, halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını devlet adına tespit edip onları gidermek, ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak, mülki idare amirlerinin görev ve sorumlulukları arasındadır.
 
Halkın güvenliği, mutluluk ve huzuru için hizmet eden mülki idare amirleri aynı zamanda devletin otorite ve şefkatini de temsil etmektedir.
 
İdareciler olarak, vatandaşla devlet arasındaki kaynaşmayı daha güçlü hale getirmek için gayretli, fedakâr ve üretken olmak durumundayız.
 
Bu düşüncelerle idarecilerimizin bu mutlu gününde,  başta çalışma arkadaşlarım vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımız olmak üzere diğer tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber