Vali Işık Ermenek’te Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Işık Ermenek’te Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Mehmet Alpaslan Işık Ermenek ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Mehmet Alpaslan Işık Ermenek ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek ziyaret ve incelemelerde bulundu.
 
Covid-19 bilgilendirme toplantısından önce Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Işık, Kaymakam Hacı Osman Hökelekli’den ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.
 
Ziyaretin ardından (Covid-19) bilgilendirme toplantısı için Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Mehmet Alpaslan Işık konuşmasında; “Biliyorsunuz sık sık toplanıyoruz, bugünkü toplantımızın temel nedeni, maalesef tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Ermenek’te de günlük vaka sayımızın gittikçe artıyor olması, bu salgının son zamanlarda çok artmasından dolayı bir toplantı yapalım birlikte değerlendirelim ve ne gibi önlemler alabileceğimize yeniden bakalım istedik. Sahada sağ olsunlar kaymakamımız, emniyetimiz, jandarmamız ve belediye başkanımız pazar yerlerinde sıkı denetimlerini sürdürüyor, sizler ise köylerinizde taziyeleri ve cenazeleri mümkün olduğunca kontrol altına alıyorsunuz hepinize mücadelenizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konuşmasının devamında “Kontrol altına alamadığımız yerler var diyen Vali Işık, bu yerlerin evler olduğunu ve havaların soğumasıyla birlikte herkesin evlere girmeye başlayacak olması ve maalesef ev gezmeleri ekmek pişirmeler ve benzeri işler olunca da bu salgının engellenmesinin zorlaştığını ve bunun önüne geçilmesinin önem arz ettiğini ifade ederek, katılımcılara misafirliklere ve kalabalık ortamlara salgının önüne geçebilmemiz için ara verelim” dedi. Muhtarlara sorun ve isteklerini soran Vali Işık katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
Toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve Ermenek Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hanife Hülya Keş tarafından Covid-19 tedbirleri ve yayılımı hakkında verilen bilgilendirme sunumlarının ardından sona erdi.
 
Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, belde belediye başkanları, ilçe siyasi parti başkanları ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 
Yapılan toplantının ardından Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu’yu makamında ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, burada bir süre sohbet ettikten sonra beraberindeki heyetle birlikte yapımına devam edilen Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesini yerinde inceledi ve yetkililerden bilgiler aldı.
Vali Işık, daha sonra ilçe esnaflarına da bir ziyaret gerçekleştirerek hayırlı işler temennisinde bulundu ve esnaflardan maske kullanımı, temizlik kuralları ve sosyal mesafenin korunması hususunda hassasiyet göstermelerini istedi.
 
İlçe programının ardından Cenne 1 ve Seba Maden ocaklarında incelemelerde bulunan Vali Işık, ilgililerden bilgi aldı.
 

dsc_8424.jpg

dsc_8380.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber