Vali Işık Muhtarların Sorun ve Taleplerini Dinledi

Vali Işık Muhtarların Sorun ve Taleplerini Dinledi

İlimiz merkeze bağlı köy muhtarlarının katıldığı 2021 yılının ilk muhtarlar toplantısı Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

İlimiz merkeze bağlı köy muhtarlarının katıldığı 2021 yılının ilk muhtarlar toplantısı Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.
 
20 Ocak 2021 Çarşamba günü Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Valilik İdare ve Denetim Müdürü Abdullah Şahiner, kurum müdürleri ile ilimiz merkeze bağlı Ağaçyurdu, Aybastı, bademli, Cerit, Değirmenbaşı, Elmadağı, Erenkavak, Gökçe, Kozlubucak, Lale, Medreselik, Özdemir, Seyithasan, Tarlaören ve Tavşanlı köy muhtarları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, yılın ilk muhtarlar toplantısının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunduğu konuşmasında Pandemi mücadelesinde verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı köy muhtarlarına teşekkür ederek; “Bugün ilimizde bu hastalığı kontrol edilebilir bir düzeye düşürdük, bu şekilde devam ettirmekte yine sizlerin sayesinde mümkün olacak. Rehavete kapılmadan Covid-19 ile mücadelemizi hep birlikte büyük bir kararlıkla sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için sizin de destek ve yardımlarınıza ihtiyacımız var. Bugüne kadar sürdürülen mücadelede verdiğiniz katkı nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Köy muhtarlarından köy konakları ve okullarındaki eskiyen ve yıpranmış bayrakların kontrolünün yapılarak değiştirilmesi ve yenilenmesi noktasında hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Işık, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla birlikte köylerimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak bizim ulaşamadığımız ihtiyacı olan vatandaşlarımız varsa onları bize bildirirseniz onlara da elimizden gelen yardımı ulaştırırız. Bu kış şartlarında kimsenin mağdur olmaması için hep birlikte elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
 
Vali Işık, kurak geçen kış mevsimi nedeniyle israf konusunda uyarılarda bulunduğu köy muhtarlarına, “Her ne kadar ilimize belli miktarda kar yağmış olsa da yaşanan ve içinde bulunduğumuz kuraklığa ne kadar faydalı olacak bilmiyoruz. Bu noktada kış mevsimi olmasına rağmen yağışların yetersizliği nedeniyle köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın suyun israf edilmemesi noktasında uyarılması ve bu konuda gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını sizlerden istirham ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Toplantının devamında İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya başlanan Covid-19 aşılama çalışmalarına ilişkin olarak katılımcılara bilgiler verdi. 
 
Köy muhtarlarının sorun ve taleplerini dile getirdiği toplantının devamında Vali Işık,  muhtarların köyleriyle ilgili yapacağı çalışmalarda il özel idaresi olarak her türlü desteğin verileceğini belirterek köylerdeki mevcut sorun ve sıkıntıların giderilmesi noktasında hep birlikte mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti.  
 
Toplantının sonunda aşılama çalışmalarına da değinen Vali Mehmet Alpaslan Işık, Covid-19 salgınına karşı ilimizde aşılama çalışmalarının yapılmaya başlanmasının alınan önlem ve tedbirlerin gevşetileceği anlamına gelmediğini söyledi. Aşılama çalışmaları ile birlikte yaşanan sürecin toplumumuzda rehavet oluşturmaması gerektiğini ifade eden Vali Işık, aşılama çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi ve salgının toplumumuzdan tamamen izole edilebilmesi için özellikle maske kullanımı, mesafe kuralı, temizlik ve kalabalık ortamlardan uzak durulması konularında tedbirlerin titizlikle uygulanması noktasında aynı hassasiyetin gösterilmesini istedi.

dsc_9798.jpg

dsc_9816.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber