Vali Meral Kâzımkarabekir İlçesi Köylerinde Ziyaret

Vali Meral Kâzımkarabekir İlçesi Köylerinde Ziyaret

Vali Fahri Meral, İlimiz Kâzımkarabekir İlçesine bağlı Kızılkuyu ve Akarköy köylerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

05 Mart 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyaretlerde Vali Meral, ilk olarak Kızılkuyu Köyünde yetiştirilmeye başlanan lale tarlasını gezerek incelemelerde bulunurken birbirinden farklı renklere sahip laleler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
Anavatanı Türkiye olan ve bir devrede adını vermiş olan lalelerin yetiştirilerek, dünya piyasasına sunulmasının Karaman ve ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu dile getiren Vali Meral; “Zarafeti ve güzelliğinin yanı sıra milli çiçeğimiz olma özelliğine sahip olan lalenin ülke genelinde yaygınlaştırması çalışmalarını destekliyor, bu konuda çalışmalarını yürüten üretici firma yetkililerine çalışmalarında başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
 
Atlas Lale Yönetim Kurulu Başkanı Latif Ateş ziyaretlerinden dolayı Vali Meral teşekkür ederek, firma olarak Karaman ili Kâzımkarabekir ilçesi Kızılkuyu Köyünde lale yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, 2018 yılında 50 dekar alanda 10 milyonun üzerinde lale soğanı üretimi hedeflediklerini ifade etti.
 
Ziyaretlerine Kâzımkarabekir İlçesi Kızılkuyu ve Akarköy köyleriyle devam eden Vali Meral, köy kahvehanesi ve toplanma alanlarında vatandaşlar ile bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi. Köy halkı ile bir süre sohbet eden Vali Meral, köy muhtarlarından köylerinin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Köylerde karşılaştığı çocuklarla da sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.
 
Kızılkuyu köyü ziyaretinde köy muhtarı Celal Kılıç ve beraberindeki heyet ile Kıbrıs Gazileri Mustafa Poyraz, Mevlüt Işık ve Güneydoğu Gazisi Selahattin Uysal’ı evlerinde ziyaret eden Vali Meral, ardından Akarköy köyünde muhtar Ali Beke Derin ve beraberindeki heyet ile Kore Gazisi Mehmet Turhan’ı ziyaret ederek, gazilerle bir süre sohbet etti ve vatanımız sizlere minnettardır diyerek, sağlıklı hayırlı uzun ömürler temennilerinde bulundu.
 
Kâzımkarabekir İlçesine bağlı köy ziyaretlerinde Vali Fahri Meral’e Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, daire müdürleri ve genel meclis üyeleri eşlik ettiler.

icerik-072.jpg

Vali Meral Kâzımkarabekir İlçesi Köylerinde Ziyaret

Vali Meral Kâzımkarabekir İlçesi Köylerinde Ziyaret

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber