Vali Meral Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Verilen Yemeğe Katıldı

Vali Meral Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Verilen Yemeğe Katıldı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen akşam yemeği verildi.

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Polis evinde düzenlenen yemeğe; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve İlk Derece Mahkemesi Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Meral ve hanımefendi Zehra Meral yemek öncesinde şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

img_3339.jpg

Kur’an’ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından bir konuşma yapan Vali Meral, Anadolu toprakları içerisinde bin yıllık bir geçmişe sahip olan aziz Milletimizin maruz kaldığı ihanetler içerisinde 15 Temmuz’un ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, bugüne kadar yaşanan hiçbir ihanetin bu kadar organize ve dış destekli olmadığını ifade etti.

Ülkemizin 15 Temmuz günü, FETÖ tarafından cebir ve şiddet kullanılarak Anayasa ile kurulmuş demokratik düzen içinde yer alan temel hak ve hürriyetlerin kaldırılmasına yönelik darbe girişimine sahne olduğunu söyleyen Vali Meral, “Bu alçak darbe girişimi başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşları ve Milletimizin feraseti ve kahramanlığı sayesinde püskürtülmüştür” dedi.

Vali Meral konuşmasının devamında ülkemizin ve milletimizin 15 Temmuz 2016 günü inanılması güç bir gece yaşadığını belirterek, “Bu uğurda canlarını veren cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’u her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesille gururla aktaracağız” dedi.

 Vali Meral sözlerinin sonunda; “Vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize sabır ve metanet diliyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber