Vali Meral Türkçe Yaz Okuluna Katılan Yabancı Uyruklu Öğrencileri Kabul Etti

Vali Meral Türkçe Yaz Okuluna Katılan Yabancı Uyruklu Öğrencileri Kabul Etti

Vali Fahri Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan ‘Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretimi’ protokolü çerçevesinde 11 farklı ülkeden ilimize gelen yabancı uyruklu öğrencileri makamında kabul etti.

KMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) Müdürü Kemal Göz ve eğitmenler ile birlikte gelen öğrenciler, Vali Meral’e resminin yer aldığı bir tablo ve duvar süsü hediye ettiler.

Konuk öğrenciler, Türkçe Yaz Okulu uygulaması kapsamında üç hafta boyunca üniversitede alacakları Türkçe derslerinin yanı sıra Türk kültür ve sanatıyla ilgili çeşitli uygulama faaliyetleri hakkında Vali Meral ile bir süre sohbet ettiler.

dsc_6146.jpg

Öğrencileri Karaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Meral, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerin her biriyle ayrı ayrı tanışarak, okumuş oldukları bölümler ile Karaman hakkındaki duygu ve düşüncelerini soran ve bir süre sohbet eden Vali Meral, “Türk Dilinin Başkenti Karaman’ı, tarihi, kültürel mekânları ve tüm güzellikleriyle ülkelerinize gittiğinizde anlatırsınız diyerek, kendilerini Türkçe eğitimlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.

 Karaman’ın tarihi ve kültürel mekânlarını, insanlarını ve misafirperverliğini çok beğendiklerini ifade eden yabancı öğrenciler, kabullerinden dolayı Vali Meral’e teşekkür ettiler.

KMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kemal Göz ve eğitmenler üniversite bünyesinde açılan yabancı öğrencilere yönelik Türkçe Yaz Okulu eğitimi hakkında Vali Meral’e bilgiler vererek, yabancı öğrencilere Karaman’a ait tarih, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıttıklarını dile getirerek, kendilerini kabullerinden dolayı teşekkürler ettiler.

Valilik binası önünde çektirilen toplu fotoğraf ve Vali Meral’in öğrencilerle vedalaşmasının ardından ziyaret sona erdi.

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber