Vali Meral “Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek Ve Çevresi” Konulu Sempozyuma Katıldı

Vali Meral “Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek Ve Çevresi” Konulu Sempozyuma Katıldı

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyum açılış konuşmalarıyla devam etti.

Vali Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde; Karaman Valiliği, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Karaman Belediyesi, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla Kaymakamlıkları ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla Belediyeleri ve Selçuk Ecza Deposu’nun katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi” sempozyumuna katıldı.

dsc_6262.jpg

Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri, bilim insanları, akademisyenler, araştırmacılar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Meral, Karaman’ın güzide ilçelerinden birisi olan Ermenek’in yanı sıra Sarıveliler ve Başyayla ilçeleriyle de ilgili oturumların gerçekleştirileceği sempozyumda, bölgenin potansiyeli ve ihtiyaçları üzerine pek çok konunun ele alınacağını belirterek, bölge tarihinden coğrafyasına, ekonomik faaliyetlerden turizme kadar geniş bir yelpazede 129 bildirinin sunulacağı sempozyumun ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını ve fayda getirmesini diledi.

 Ermenek’in (Taşeli Bölgesi) yalnızca bölge açısından değil tarihimiz, dilimiz, sanatımız ve kültürümüz açısından da önemli bir konumda yer aldığını belirten Vali Meral, şu an kullanmakta olduğumuz Türkçemizin tohumlarının yeşerdiği Ermenek, Karamanoğulları Beyliğine ev sahipliği yapmasının yanı sıra pek çok kültürel varlığı da bünyesinde taşıdığını ifade etti.

Vali Meral konuşmasının devamında, köklerini sağlam bir geçmişten alan Ermenek’in bugün de bünyesinde gerçekleştirilen tarım, hayvancılık ve madencilik sektörleri ile ülkemiz ekonomisine katkı sağladığını ve zengin maden yataklarının yarattığı maddi katkının yanı sıra yetiştirdiği yaren insanlarla da sosyal yaşantımızı renklendirdiğini söyledi.

 “Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi” sempozyumuna gelen konuklara, sempozyum boyunca sunulacak olan bildirilerle gerekse buradaki iki günlük tecrübelerinizle Ermenek’in farklılıklarını yaşama imkanı bulacaksınız diyen Vali Meral, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Meral ve Rektör Akgül tarafından sempozyuma destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.

Sempozyumun açılış oturumu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül başkanlığında her biri Ermenekli olan emekli Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hayri Bolay, Prof. Dr. Tahsin Kesici ve Prof Dr. İbrahim Ceylan’ın uzmanlık alanlarıyla ilgili deneyimlerini katılımcılara sunmalarıyla başladı.

4 Ağustos’a kadar devam edecek olan sempozyumda bilim insanları, araştırmacı yazarlar ve akademisyenler tarafından “Tarih, Coğrafya, Biyografi, Edebiyat, Ziraat, Ormancılık Ekonomi, Hayvancılık, Madencilik, Su Ürünleri, Enerji Arkeoloji, Turizm” gibi konular ele alınacak.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber