Vali Murat Koca’nın Dünya Çevre Günü Mesajı

Vali Murat Koca’nın Dünya Çevre Günü Mesajı

Vali Murat Koca, Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Koca yayınladığı mesajında; “ Bugün dünyamızın karşı karşıya olduğu  en önemli konuların başında çevre sorunları gelmektedir.

Tükenebilir olduğu gerçeği göz ardı edilerek kaynakların sınırsızca kullanımı, çevre kirliliği konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesi, doğal dengenin bozulmasına zemin hazırlayan bilinçsiz tüketim alışkanlığı, tüm bunların sonucunda ortaya çıkan çevre sorunlarının küresel niteliği ve büyüklüğü, konunun tüm ülkelerce işbirliği içinde ele alınmasını zorunlu kılmıştır.

Teknolojik gelişmeler, hızlı sanayileşme, şehirlerdeki nüfus yoğunlukları, plansız yapılaşmalar, kaynakların bilinçsiz tüketimi gibi nedenler, tüm dünyada doğal hayatın tehdit edilmesine, çevre sorunlarının ortaya çıkmasına yol açmaktadır.

Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların görevidir.

Temiz bir çevrede yaşamak için öncelikle çevremizi kirletmekten kaçınmalı ve temiz tutmalıyız. Temiz bir çevre için, görevli ve sorumlu kamu kurum ve kuruluşları da çevreyi kirletenlere karşı gerekli kanuni işlemleri yapmalı, bu konuda ihmâl ve müsamaha göstermemelidir.

Karaman’da daha temiz bir çevrede yaşamak için “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında temizlik bilincinin, her kesime indirgenmesiyle birlikte okullarda da “Mahallemi Temizliyorum” projeleri uygulanarak temiz çevre bilinci oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu duygularla çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber