Vali Perşembe Pazarını Gezdi, Cumartesi Pazarından Son Durum Ne?

Vali Perşembe Pazarını Gezdi, Cumartesi Pazarından Son Durum Ne?

Karaman'da koronavirüs tedbirlerinin yerinde görülmesi amacıyla perşembe pazarı denetlendi, cumartesi günü pazarın nerede kurulacağı netleşti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Perşembe günü kurulan semt pazarında inceleme ve denetimlerde bulundu.
 
Ziyaret ettiği semt pazarında inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Işık,  koronavirüs tedbirleri kapsamında pazar girişinde yürütülen uygulamaları bir süre yerinde takip ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
 
İnceleme ve denetimler sırasından vatandaş ve esnaflarla bir süre sohbet eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, salgının önüne geçilmesinin en önemli şartının maske, fiziki mesafenin korunması, temizlik ve siperlik kullanımına titizlikle riayet edilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Vali Işık, koronavirüs denilen sinsi düşmanı yenebilmek için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirterek toplumumuzun alınan tedbirlere ve kurallara titizlikle uymaları ve bu konuda gösterecekleri sağduyulu yaklaşımı ile birlikte virüsün yenileceğini ifade etti.
 
Vatandaş ve esnaflarda denetimler konusundaki yaklaşımı ve gösterdiği hassasiyet nedeniyle Vali Mehmet Alpaslan Işık’a teşekkür etti. 
 
Ziyaret ve incelemelerin ardından Vali Işık, Pazar yeri esnafı ve vatandaşlara hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.

Karaman Valiliğinin Cumartesi Pazarı Kararı

Cumartesi pazarının kurulduğu Dr. Aziz TARHAN Caddesine yakın olan mahallelerde vaka yoğunluğunun fazla olması,
 
Vakaların yoğun olduğu bazı apartman ve evlerin girişlerinin Cumartesi pazarına açılması, izolasyon altında olan vatandaşların evlerinde olup olmadıklarının kontrol edilmesini ve bu vatandaşların pazara girişlerinin kontrol altına alınmasını zorlaştırması nedeniyle;
 
Dr. Aziz TARHAN Caddesinde kurulan Cumartesi pazarının, ikinci bir karara kadar Perşembe pazarının kurulduğu Kemal KAYNAŞ Caddesinde kurulmasına devam edilmesine, karar verildi.

Vali Işık Semt Pazarında Denetimlerde Bulundu

Vali Işık Semt Pazarında Denetimlerde Bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber