Vali Süleyman Tapsız Gündemi Değerlendirdi

Vali Süleyman Tapsız Gündemi Değerlendirdi

Vali Tapsız, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY’nin kalkıştığı darbe girişiminden bugüne kadar, örgüte yönelik Karaman il genelinde düzenlenen operasyonların değerlendirildiği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

01 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 13.30’ da Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve gündemin değerlendirildiği toplantıya; Vali Tapsız’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve yerel medya mensupları ile ulusal haber ajanslarının Karaman temsilcileri katıldı.
 
FETÖ/PDY’ye ilişkin il genelinde düzenlenen operasyonlar sonrasında yaşanan gelişmeleri ve sonrasında, kamu kurum ve kuruluşlarında yuvalanan FETÖ’cü terör örgütüne mensup kamu görevlileri hakkında yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Tapsız, “Anayasa ile kurulan mevcut demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetlerini ortadan kaldırmaya yönelik, FETÖ ve PDY (Paralel Devlet Yapılanması) mensuplarının menfur 15 Temmuz 2016 silahlı darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.
 
Millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. Büyük Türk milletinin bu kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elimizden almak isteyen bu hainleri öncelikle lanetliyoruz.  Bu süreç içerisinde sokaklara meydanlara çıkarak devletimizin, demokrasimizin birlik ve beraberliğimizin sahiplenilmesi ve korunması yönünde yüksek bir cesaret ve onur gösteren birlik ve beraberliğimiz sahiplenen başta Karamanlı vatandaşlarımıza sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.
 
Vali Tapsız, “Bu asil ve kararlı duruşuyla darbe teşebbüsünün önünde halkın iradesini temsil etmek için şahadet mertebesine erişen bütün demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Bu hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek yaralılarımızın acılarına ortak olmak için hükümetimiz, şehit ve gazilerine tanınan bütün hakları tanıyarak bütün imkânlarını seferber etmiştir” dedi.
 
Darbe gecesi şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralı kardeşlerimize yardım etmek için, vatandaşlarımızdan yoğun bir talep olduğunu dile getiren Vali Tapsız, “Bu nedenle bu talepleri karşılamak maksadıyla Başbakanlıkça belirlenen esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir kampanya başlatmıştır.
 
Bu kampanya çerçevesinde belirlenen hesap numaralarına yardımların ulaştırılmasında, basın mensupları olarak özellikle hassasiyet göstermenizi istiyorum. 238 vatandaşımız, milli iradeyi hâkim kılmak için kendilerini feda ettiler. Onların aileleri bizim emanetimizdir. Bizler de onlara sahip çıkmamız lazım. Bu konuda Yunus Emre’nin ve Mevlana’nın torunlarının gerekli desteği ve yardımı Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde yapacaklarına canı gönülden inanıyorum” dedi.
 
21 Temmuz 2016 Perşembe gününden itibaren varlığımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden ülkemizi bölmeyi parçalamayı yok etmeyi amaçlayan bu hain terör örgütü ile mücadele etmek için devletin OHAL’i ilan ettiğini belirten Vali Tapsız; “İlan edilen Olağanüstü Hal vatandaşlarımıza yönelik olmayıp, bu mücadeleyi daha hızlı yürütebilmek için ilan edildi. OHAL’in ilanıyla vatandaşlarımızın genel hayatlarını olumsuz etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değildir.
 
81 ilde olduğu gibi, biz de Valiliğimiz bünyesinde ‘OHAL Bürosu’ oluşturduk. OHAL ile ilgili bütün iş ve işlemler buradan takip ediliyor. Zaman zaman gelen bilgiler doğrultusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunacağız.
 
Ulusal ve yerel basın kuruluşlarının darbe girişimi sırasında yaptıkları yayınlarla girişimin bertaraf edilmesinde önemli görevler üstlendiğinin altını çizen Vali Tapsız; “ Ulusal ve yerel basınımız, ajans temsilcilerimiz, internet medyası yaptıkları doğru, tarafsız ve objektif yayınlarla halkın etkin bir biçimde bilinçlendirilmesinde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir.
 
Özellikle ulusal medyaya baktığımızda demokrasiden yana, milli iradeden yana çok net bir tavır ortaya koydular. Bu nedenle bütün gazetecilerimize özel bir teşekkürü borç biliyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan çalışmalarla ilgili olarak çalışmalar sonucunda; 268 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını ama çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyleyen Vali Tapsız, şu ana kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 150, İl Emniyet Müdürlüğünden 33, Müftülükten 15, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden 11, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden 10, İl Özel İdaresinden 9, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 8, Karaman Belediyesinden 6, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 5, İl Sağlık Müdürlüğünden 4, Sosyal Güvenlik Kurumundan 3, Valilikten 3, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2, Karayolları 33. Şube Şefliğinden 2, İl Jandarma Komutanlığından 2, Defterdarlıktan 1, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1, Orman İşletme Müdürlüğünden 1, İŞKUR İl Müdürlüğünden 1 olmak üzere toplam 268 kişinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.
 
Görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri hakkında yapılan tahkikat neticesinde karar verileceğini belirten Vali Tapsız,  kim olursa olsun yapılan iş ve işlemlerde hak ve adaletten ayrılmayacağız. Adil olacağız. Ama bu terör örgütüne mensup olanlara merhamet edilmeyecek. Gerçekten bu işin içerisinde olanlar hak ettikleri cezayı alacaklar. Adilane bir şekilde işlemler yürütülecek.
 
Yine, bu mücadele kapsamında; Kadastro Müdürlüğünden 3, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 2 ve Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisinden olmak üzere toplam 7 kişi kamu görevinden çıkarıldı.
 
Vali Tapsız, Adli işlem yapılan 104 kişiden 53’ünün tutuklandığını, 26 kişinin gözaltında, 10 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını belirtirken, 15 kişinin ise adli işlemelerinin devam ettiğini söyledi.
Vali Tapsız, çalışmalar sonrasında FETÖ/PDY ile bağlantılı olan 5 okul, 2 yurt,  2 eğitim merkezi ve 1 derneğin kapatıldığını sözlerine ekledi.
 
Basın toplantısı, Vali Tapsız’ın medya mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber