Vali Süleyman Tapsız’ın İlçe Ziyaretleri Devam Ediyor

Vali Süleyman Tapsız’ın İlçe Ziyaretleri Devam Ediyor

Vali Süleyman Tapsız, Ayrancı ilçesiyle başlayan ilçe ziyaretlerine Kâzımkarabekir ilçesiyle devam etti.Vali Tapsız’ın Kâzımkarabekir ilçesi ziyaretlerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahn

Kâzımkarabekir’e gelişinde İlçe Kaymakamı Hakan Gönen ve kaymakamlık personeli tarafından karşılanan Vali Tapsız, İlçe Kaymakamı Hakan Gönen’den ilçenin mevcut durumu ve genel yapısı hakkında kısa bir brifing aldı.
 
Program kapsamında, Kâzımkarabekir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Tapsız, yeni belediye binası önünde belediye başkanı Ali İhsan Alanlı ve belediye personeli tarafından karşılandı. Yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Tapsız, belediye başkanı Ali İhsan Alanlı’dan belediye hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Ziyaret anısına belediye başkanı Alanlı tarafından Vali Tapsız’a, Kâzım Karabekir Paşa’nın hayatını anlatan bir kitap ile Kâzım Karabekir Paşa’nın portresi hediye edildi.
 
Belediye ziyaretinin ardından, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ilçe birim amirleri ve muhtarlarla tanışma toplantısında bir araya gelen Vali Tapsız, selamlama konuşmasında tarihsel kişiliği ile ön plana çıkan Kâzım Karabekir Paşa’nın doğduğu yer olan Kâzımkarabekir ilçesinde bulunmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.
 
 “Kamu çalışanları kendilerini geliştirmeli ve yenilemeli”
 
Karaman ve Karaman halkına hizmet edecek olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm kamu birimlerinde çalışanlardan özverili ve gayretli bir şekilde işlerini en güzel şekilde yerine getirerek kamu hizmetinin aksatılmadan yürütülmesini isteyen Vali Tapsız, ilçenin mevcut durumu,  sıkıntıları ve ilçedeki yatırımların son durumları görmek için ilçeleri ziyaret ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi. Zaman zaman bu tür toplantılarla sık sık bir araya geleceklerini ve sorunların çözümü noktasında birlikte el ele vererek gönül birliği içerisinde çalışacaklarını söyleyen Vali Tapsız, ülkemizin ve milletimizin bizim hizmetimize ihtiyacı var ve onlara hizmet etmek kamu görevlisi olarak bizlerin boynun borcu olduğunu ifade etti.
 
Kamu çalışanlarından kendilerini her alanda geliştirmelerini ve yenilemelerini, elde ettikleri birikimleri vatandaşlara hizmet etme noktasında harcamalarını söyleyen Vali Tapsız, konuşmasının devamında; “Ülkemize ve milletimize hizmet etmek için buradayız. Şüphesiz, herkesin görev alanı farklı. Bizler hizmet etme noktasında en iyisini yapma gayreti içerisinde olmalıyız. Mazeret üreten değil, çözüm üreten olacağız dedi.
 
“İnsani yaşat ki devlet yaşasın”
 
Kamu görevlilerinden hiç kimseye karşı ayrım yapmamalarını isteyen Vali Tapsız, kılık ve kıyafetine bakılarak insanları değerlendirmenin ve yargılamanın yanlış ve anlaşılamaz bir durum olduğunu belirterek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesini hayatımıza hâkim kılmamız gerekir. Temel felsefemiz insana hizmet olmalı. İnsanı temele oturtan, merkeze oturtan bir anlayış hâkim olmalı. Bu anlayışı kendimize düstur edinmeli ve kamu görevlisi olarak iş ve işlemlerimizi bu anlayış doğrultusunda yapmalıyız. Bunu yaptığımız zaman, insanı sevdiğimiz zaman başarılı olmamak mümkün değil. Hedefimiz insanların hayatını kolaylaştırmak, bazen küçük dokunuşlarla da olsa onların hayatlarına bir anlam kazandırabilmektir.
 
“Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmak”
 
İnsanların gönüllerini yapacağız, temel gayemiz bu olmalı, insanların gönüllerini yapabilmek. Sizler insanların gönüllerinde bir yer edinmiş iseniz, gönüller yapabilmiş iseniz, yıllar geçse bile asla unutulmaz.  Asıl olan yaşadığımız bu hayatta ve geride kalan görev anlayışımız içerisinde baki kalan kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.
 
 “Bayrağımızın önemine bilerek, solmuş ve yırtılmış bayrakları hemen değiştireceğiz”
 
Bayrağın, bir milletin veya devletin varlığının sembolü olduğunun altını çizen Vali Tapsız, “Onun önemi ve değeri, yüklendiği anlamından gelmektedir. Kişilerin, vatanlarına olan sevgisi, bayrak sevgisi ile eş değerdir. Bir kişi vatanını, milletini ne kadar çok seviyorsa, bayrağını da o derece sever ve ona sahip çıkar. Bu bakımdan, herhangi bir işyeri veya kamu, kurum ve kuruluşunun bayrak direklerindeki Türk Bayrağı’nın rengi solmuş ve yırtılmış olmamasına çok dikkat edeceğiz.” dedi.
 
 “Yapımı biten projeler yerinde incelendi”
 
İlçe yatırım programında bulunan 14. yüzyıla ait tarihi Kâzımkarabekir Nalbastı Cami ve 13. yüzyıla ait tarihi cami olan Merkez Büyük Cami’nin yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Tapsız, daha sonra yapımı biten 10 Yataklı Kâzımkarabekir Entegre Hastanesini gezerek, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy’dan bilgiler aldı.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber