Vali Tapsız'ın 'Engelliler Haftası' Mesajı

Vali Tapsız'ın 'Engelliler Haftası' Mesajı

Vali Süleyman Tapsız, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 
Vali Taspsız yayınladığı mesajında; “Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilmektedir. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.
 
10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da insanlarda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır.
 
Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir.
 
Engellilerimizin, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir.
 
Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.
 
Engelliler Haftası nedeniyle tüm engellilerimize ve ailelerine hayatlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için kolaylıklar, sağlık ve esenlikler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber