Vatandaş Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Bilgilendirildi

Vatandaş Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Bilgilendirildi

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantta vatandaşa düğünlerde silah kullanımına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantta vatandaşa düğünlerde silah kullanımına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı, Şadırvan Park'ta açtığı stantla vatandaşlara çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptı. Jandarma Komutanlığı personeli tarafından yapılan bilgilendirme ile düğünlerde silah atılmaması ve aile içi şiddetin önlenmesi konularında farkındalık oluşturuldu. "Mutluluğa kurşun sıkma, geleceğini karartma" sloganıyla yapılan bilgilendirmede en güzel günlerin en kötü günler olmaması için şuurlandırma çalışması yapıldı. Görevliler ayrıca vatandaşlara yapılan faaliyetleri tanıttı. Yapılan çalışmada vatandaşlara konu hakkında bilgilendirici broşür hediye edildi.

Açılan stantta açıklamada bulunan Niğde Valisi Mustafa Koç, 2022 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 648 silahla ateş etme ihbarı geldiği, jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet etmesi sonucu 7 vatandaşın yaralandığı ve 2 aracın zara gördüğü, emniyet sorumluluk bölgesinde ise 4 vatandaşın yaralandığı ve toplamda 40 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı. 2023 yılı ilk 6 aylık dönem içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine, toplam 351 silahla ateş etme ihbarın geldiğini belirten Vali Koç, "Jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet sonucu 2 vatandaşın yaralandığı, 2 aracın zarar gördüğü, emniyet sorumluluk bölgesinde ise 1 vatandaşın yaralandığı ve 1 evin zarar gördüğü tespit edilmiş olup, toplamda 17 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlama, spor müsabakaları kutlamaları vb. etkinlikler sırasında veya sonrasında silahla havaya ateş açılması, toplumda da tedirginliğe yol açan üzücü olayların önüne geçilmesi amacıyla "Mutluluğa Kurşun Sıkma" mottosu ile toplumu şuurlandırma hedeflenmektedir. "Hiçbir Mermi Havadan Kalmaz" mottosu ile havaya dahi ateş etmemeliyiz. Havaya yapılan atış sonrasında bu merminin boş araziye düşebileceği gibi, insanların canına ve malına zarar verebileceği unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın yapılan bu etkinliklerde silahsız, gürültüsüz ve huzur içerisinde geçirmeleri; diğer vatandaşların hayatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi maksadıyla gerekli önlemlerin alınmasına devam edilecektir. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içerisinde kasaba ve köylerde yapılan düğün, asker uğurlaması vb. etkinliklerde karakollar tarafından "Mutluluğa Kurşun Sıkma" mottosu içeren brandalar organizasyon sahibine imza karşılığı teslim edilerek, etkinlik süresince asılması sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Vatandaş Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Bilgilendirildi

Vatandaş Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Bilgilendirildi

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum