Vatanseverlik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vatanseverlik Ödülleri Sahiplerini Buldu

İl Müdürü Kuntoğlu: “Malazgirt´ten Kosava’ya, Çanakkale´den bugüne hep değerlerimizle ayakta kaldık.”

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Karaman genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan öğrencilere temel insani değerleri kazandırmak amacıyla uygulanan ve kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesinde dereceye giren okullar ile öğrenciler başarı belgelerini ve plaketlerini törenle aldı.

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Programın açış konuşmasını Şube Müdürü Hasan Topal yaptı. Toplumsal değerlerin toplumun ortak paydası olarak ön gördüğü ve kabul ettiği kavramlar olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Hasan Topal, “Eğitimciler açısından bizim kabul ettiğimiz değerleri öğrencilerimizin hem duygu hem düşünce hem de davranış olarak benimsemesi ve o değerler içinde yoğrulması bizim için çok önemlidir. Bu anlamda seçtiğimiz konu vatanseverlikti. Bu değere ilişkin gösterilen ilgiye, katılıma, öğretmen ve idarecilerimizin idaresine ve öğrencilerimizin gayretlerine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Şube Müdürü Hasan Topal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu programa katılanları selamlayarak konuşmasına başladı. Toplumun değerlerinin gelecek için önem arz ettiğini belirten İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “15 Temmuz da ülke bugün sağ salim düz bir limana çıkmışsa bugüne kadar biz eğitimciler olarak gençlerimize toplumsal değerlerimizi kazandırdığımızdan dolayıdır” dedi.


“Malazgirt'ten Kosava’ya, Çanakkale'den bugüne hep değerlerimizle ayakta kaldık”
Malazgirt'ten Kosava'ya, Çanakkale'den bugüne zor zamanlarımızda hep bizi biz yapan değerlerimizle ayakta kaldık diyen Kuntoğlu, “Bu savaşlar bitmeyecek. Bu topraklar bizim olduğu sürece mutlaka sorunlarla karşılaşacağız. Bu sıkıntıları aşmak içinde biz öğrencilerimize değerlerimizi öğretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kuran’ı Kerim’in değerler konusunda hep örnekler verdiğine işaret eden Mevlüt Kuntoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Lokman suresinde Hz. Lokman oğluna çok önemli değerleri anlatır. Sesini yükseltme, yürürken dağları aşamazsın, ayağını sert vurma gibi öğütler verir” şeklinde konuştu.
 

“Gençlerimiz eğitimiyle ve yaşam tarzıyla milli ve dini değerlerini korumalı ve yaşatmalıdır”
Gençlerin kendi değerlere sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Kuntoğlu, “Gençlerimiz eğitimiyle ve yaşam tarzıyla milli ve ahlaki değerlerini korumalı ve yaşatmalıdır. Sabah uyandığımızda evden çıkarken hangi adımımızı atmamız gerektiği noktasındaki aldığımız değerler, sofra adabımızdan büyüklerimizle, komşularımızla ve öğretmenlerimizle kurduğumuz ilişkilerimizde hangi davranışı sergilememiz gerekir? Bütün bu değerler bizim Kuran ve Sünnetten aldığımız değerlerdir” diyerek konuşmasına devam etti.
 

“Toplumlar değerleriyle millet olabiliyor”
Gençlerin değerlere bağlı olarak yetişmesini önemsediklerini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, toplumların ancak değerlerle var olduğunu belirtti.  Kuntoğlu, “Toplumlar değerleriyle millet olabiliyor. Biz millet olarak kendi milli değerlerimize ve özümüze has bir yaşantı biçimini benimsemek zorundayız. Başka bir toplumdaki insanlar bizleri gördüğü zaman bunlar Türk diyebilmelidir” dedi.
Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, dereceye giren öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını dileyerek konuşmasına son verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Proje kapsamında dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Şube Müdürü Hasan Topal tarafından verildi.
2016-2017 eğitim-öğretim yılında Karaman merkezde okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerler bilinci ve kültürü kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında Ocak ve Şubat ayı değeri olan “Vatanseverlik” konusunda yapılan faaliyetler arasında dereceye giren okullar ve öğrenciler şu şekilde;
 
Okul Öncesi Alanında:

1-Gevher Hatun Anaokulu

2-Nurcan Kocakaya Anaokulu
 
İlkokullar Alanında:

1-Abdurrahim Karakoç İlkokulu

2-Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu

3-Kale İlkokulu
 
Ortaokullar Alanında:

1-Mümine Hatun Ortaokulu

2-Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu

3-Zübeyde Hanım Ortaokulu
Liseler Alanında:

1-Bifa Anadolu Lisesi

2-Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

3-Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
 
RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI:

Resim Yarışması Birincileri:
İlkokullar Alanında:

1-Sudenaz Şahin – İsmet İnönü İlkokulu

2-Gülsu Han Akın - Piri Reis İlkokulu

3-Meliha Ebrar Özkan - Piri Reis İlkokulu
 
Resim Yarışması Birincileri:
Ortaokullar Alanında:

1-Batuhan Musa Uyanık - Mümine Hatun Ortaokulu

2-Fatma Daşbaşı - Mümine Hatun Ortaokulu

3-Şadiye Nur Yörük - Mümine Hatun Ortaokulu
 
Resim Yarışması Birincileri:
Liseler Alanında:

1-Şeyma Yetişti – Bifa Anadolu Lisesi

2-Beyda Gerçek – Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Lisesi
 
Şiir Yarışması Birincileri:
İlkokullar Alanında:

1-Berra Oğuz-  Piri Reis İlkokulu

2-M. Berat Sayman – Kale İlkokulu

3-Esma Işıl Ömeroğlu - Piri Reis İlkokulu
 
Şiir Yarışması Birincileri:
Ortaokullar Alanında:


1-Aliye Etbaş – 100. Yıl Ortaokulu

2-Betül Kabakçı - Mümine Hatun Ortaokulu

3-Hanife Gümüştaş – Sudurağı Karamanbey Ortaokulu
 
Kompozisyon Yarışması Birincileri:
Ortaokullar Alanında:

1-Zeliha Zümral Birer – Bifa Ortaokulu

2-İrem Ören - Mümine Hatun Ortaokulu

3-Özgü Ünlü ve Şevval Ünlü - Mümine Hatun Ortaokulu
Liseler Alanında:

1-Ebubekir Karakaş - TOKİ Anadolu Lisesi

2-Gamze Birol – Karaman Anadolu Lisesi

3-Ayşe Arpagünü - TOKİ Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu öğrencilerinden şiir dalında yarışmaya katılan Saniye Nur Elma göstermiş olduğu üstün çabadan dolayı jüri özel ödülüne layık görülürken Saniye ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’ndan aldı.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber