Yaban Hayvanlarına Su Pınarları

Yaban Hayvanlarına Su Pınarları

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sıcak geçen yaz aylarında yaban hayvanlarının su sıkıntısı çekmemeleri için su kaynağı az olan bölgelere hazırlanan proje kapsamında su pınarları yerleştirdi.

Konuya ilişkin olarak Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün önemli görevlerinden bir tanesi de yaban hayvanlarının yaşam ortamlarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir yönetimidir. Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan Karaman, karasal iklim yapısına sahiptir. Her ne kadar barajların yoğun olduğu düşünülse de su kaynakları açısından kısıtlı bir yapıya sahiptir. Bu durum suyun daha dikkatli kullanılması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Özellikle yaban hayatı sahaları dikkate alındığında su kaynaklarının çok az olduğu yapılan arazi inceleme çalışmalarından anlaşılmıştır. Karaman'da yaban hayatında su kaynaklarının tespiti için Çakırdağ ve Kirazdağı genel avlağı ile Karadağ devlet avlağında arazi inceleme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda, kuşlar ve küçük memeli hayvanlar için su kaynaklarının çok kısıtlı olduğu tespit edilmiş ve Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğümüzce yapılan toplantı sonucunda su kaynaklarının kısıtlı olduğu bu alanlarda su pınarları yapılması için çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde "Yağmur Suyu Toplama Panelli Yaban Hayatı Su Pınarı Projesi" hazırlanmıştır. Proje kapsamda belirlenen dört avlağa top 35 adet su pınarı yerleştirilmiştir" denildi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber