Yabani Hayvanlar Ilgın'da da Unutulmadı

Yabani Hayvanlar Ilgın'da da Unutulmadı

Ilgın'da doğa severler ile Belediye Başkanı Mehmet Karahan yaban hayvanlarını unutmadı.

Konya'nın Ilgın ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Karahan, beraberinde doğa severler ile yabani hayvanların yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya yiyecek bırakarak doğal yaşama destek oldu.

Ilgın Belediyesi görevlileri ve doğaseverler ilçede düzenlenen anlamlı etkinlikte buluştu.

Çavuşcu Gölü Jandarma Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve çok sayıda doğasever katıldı.

Başkan Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Asırlar öncesinden Hz. Ömer Efendimiz, 'Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler.' sözüyle inancımızda insana verilen değerin yanı sıra her canlının değerli ve anlamlı olduğunu ortaya koymuştur. Biz de soğuk kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar ve sahipsiz hayvanlar için doğaya yem ve ahşap kuş evleri bıraktık. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olmalı, yemek atıklarını ve arta kalan ekmeklerini çöpe değil evlerinin önünde bulunan müsait alanlara ve bahçelerinde bulunan müsait yerlere bırakarak doğada yaşayan canlıların beslenmesi için katkıda bulunabilirler." dedi.

İlçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlara ahşaptan kuş evleri ve yemlikler asılarak  ayrıca kuşların soğuktan etkilenmemesi sağlanıyor.

 

Yabani Hayvanlar Ilgın'da da Unutulmadı

Yabani Hayvanlar Ilgın'da da Unutulmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber