Yeşildere ve Taşkalede İçme Suyu Problemleri Çözülüyor

Yeşildere ve Taşkalede İçme Suyu Problemleri Çözülüyor

Karaman Valiliği ile KOP (Konya Ovası Projesi) Başkanlığı arasında Yeşildere ve Taşkale köylerimizin ‘İçme Suyu Hattı Yenilenmesi’  protokolü imzalanarak atılmıştı.

Yeşildere ve Taşkale Köylerimizdeki kanserojen etki yapan asbest su borularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok ederek, halkımızın sağlıklı içme suyu içmesine ve kullanmasına olanak sağlamak için ilk adım 2017 sonunda Karaman Valiliği ile KOP (Konya Ovası Projesi) Başkanlığı arasında Yeşildere ve Taşkale köylerimizin ‘İçme Suyu Hattı Yenilenmesi’  protokolü imzalanarak atılmıştı.
Projenin 2.aşamasında projeyi hayata geçirecek olan İl Özel İdaresinde 22 Şubat Perşembe günü ilk olarak Taşkale için yapılan ihale sonuçlandı. İşi üstlenecek olan yetkili firma tarafından sahadaki çalışmalara başlanarak proje için 250 günlük bir iş süresi belirlenmiş oldu. 
Yeşildere köyümüzün de İl Özel İdaresinde 19 Nisan Perşembe günü ihalesi yapılarak ilgili yüklenici firma ile sözleşme yapıldı ve Yeşildere’de de çalışmaların en kısa sürede başlayacağı belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Yetkilileri: “Hayata geçen bu projeyle birlikte; Artık Yeşildere ve Taşkale bölgelerimizde de eski asbest borular yenilecek, böylece bölge halkı daha sağlıklı ve temiz bir suya kavuşmuş olacak. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun.” dediler.

yesildere.png

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber