Yıllar Sonra Kıravga’da Kar Sevinci

Yıllar Sonra Kıravga’da Kar Sevinci

Mersin Mut ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’nde (Kıravga Köyü) 20 yıl sonra ilk kez kar yağdı.

Dün sabah başlayan kar yağışı sonucu tüm mahalleyi adeta karla kaplandı. Vatandaşlar bir anda bembeyaz bir görüntüye kavuşan Göksu Mahallesinde büyük sevinç yaşadı. 

Yaklaşık 20 yıldır ilk kez kar gördüklerini dile getiren vatandaşlar, sevinç içinde arasında öz çekim yapmayı ihmal etmedi. 
Okullar tatil edildi. Çocuklar ise ilk defa kar görmenin sevincini kardan adam yaparak yaşadı.
 
Mahalle esnaflarından Ali Mustafa Işıklı 15-20 böyle bir yıldır kar yağışına şahit olmadığını söyleyerek, "Mahallemiz için çok güzel oldu. Uzun zamandır yağış olmuyordu. Bu kar bizim için ilaç gibi geldi. Büyük sevinç içindeyiz’ dedi.  

Kravga’da çiftçilik yapan Yahya Ünnü  de ‘Mahallemizin geçim kaynağı bahçecilik. Geçtiğimiz yıl yağışların az olması nedeniyle endişeleniyorduk. Bu yıl karın yağması mahallemizde bulunan pınarların artmasını sağlayacak. Çok sevinçliyiz.  Kar demek bolluk bereket demek.’ şeklinde konuştu.  Esen Mahallesi sakinlerinden Mehmet Tiryaki ise ‘Bu yağışa gerçekten ihtiyacımız vardı. Meyve bahçelerimizi suladığımız sularımız inşallah çoğalacak. Bu yıl su sıkıntısı yaşamayız. ’ dedi. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum