Yıllık İşletme Cetveli Verme Süre Uzatıldı

Yıllık İşletme Cetveli Verme Süre Uzatıldı

Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden İşletme Cetveli Verme Süresi Hakkında Açıklama Yapıldı

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu 5 inci maddesi gereği, ilimizdeki Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin 2020 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini, 30 Nisan 2020 günü saat 24:00’a kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından veya e-devlet üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir.
 
Bununla birlikte; Covid-19 salgını nedeniyle Yıllık İşletme Cetveli veremeyecek işletmelerin Sanayi Sicil Bilgi Sistemi (SSBS) üzerinden beyan verme süreleri, 6948 sayılı Kanunun aynı maddesinde geçen “Mücbir sebepleri bildirmek ve bu sebep İktisat ve Ticaret Vekaletince kabul edilmek şartı ile dört ay içinde senelik işletme cetvellerini veremeyeceklere mezkür Vekaletçe munzam bir müddet verilebilir.” hükmü gereği Bakanlığımızca 14 Haziran 2021 saat 24:00 ‘e kadar uzatılmıştır.  
 
Bu bağlamda; Covid-19 sebebiyle 2020 yılı YİC süresinin uzatılması talebinde bulunmaları ve 14 Haziran 2021 (saat 24:00’e) kadar Yıllık İşletme Cetvellerini sisteme girmeleri gerekmektedir.
 
Uzatım talebinde bulunmayan ve Yıllık İşletme Cetvellerini SSBS’ye girmeyen işletmelere 1.730 (binyediyüzotuz) TL. İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber