Yol Denetimde Karaman Valisini Görünce Şaşırdılar

Yol Denetimde Karaman Valisini Görünce Şaşırdılar

Vali Fahri Meral, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi kapsamında emniyet ve jandarma kontrol bölgelerinde trafik denetimine katıldı.

Vali Meral, 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Konya, Mut ve Ereğli yollarında Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutan Vekili Kıvanç Savin ile uygulama ve yol kontrol noktalarında kırmızı düdük projesi, hız ve kemer uygulamalarında bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
 
Vali Meral, daha sonra polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde vatandaşlarla görüştü. Araçlardaki yolcularla sohbet eden Vali Meral çocuklara, araç sürücüleri hata yaptığında kullanmaları için kırmızı renkli düdükler dağıtıp İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesini tanıttı.

basliksiz-4-005.jpg
 
Sürücülerin hız limitlerine uymaları, yorgun araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları ve araç kullanırken cep telefonuyla konuşmamaları yönünde uyaran Vali Meral, kazasız bir bayram geçirme temennisinde bulundu.
 
Vali Fahri Meral, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kırmızı düdük kampanyası kapsamında sürücülerle yüz yüze temas kurularak destek verildiğini belirterek; Tatil süresince trafik akışının daha düzenli ve güvenli olması yönünde gerçekleştirilecek olan yol denetimlerinin vatandaşlarımızda farkındalık oluşturması, trafik tedbirlerinin olumlu sonuç ve etkilerinin üst düzeyde görünür kılınması, kamuoyu farkındalık ve duyarlılığının artırılarak toplumun kampanyayı sahiplenmesinin amaçlandığını ifade etti.
 
Ölümle sonuçlanan her 3 trafik kazasından 1’inin aşırı hızdan kaynaklandığını ifade eden Vali Meral, araç sürerken cep telefonu kullanmanın, alkol veya uyarıcı madde etkisinde araç sürmekle eşdeğer olduğunu söyledi. Araç içerisinde ön ve arka koltukta emniyet kemeri kullanımının yasal zorunluluk olduğunu dile getiren Vali Meral, emniyet kemerinin kaza anında %75’e varan oranda hayat kurtardığını belirtti.
 
Vali Meral sözlerinin sonunda, bayramda görevi başında olan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek, bayram süresince bir olumsuzluk olmamasını diledi.
 

Karaman Yol Denetimleri

Karaman Yol Denetimleri

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber