Yolların Göle Döndüğü Beyşehir’e Rekor Yağış

Yolların Göle Döndüğü Beyşehir’e Rekor Yağış

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 11 Haziran Pazar günü metrekareye 27.8 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 11 Haziran Pazar günü metrekareye 27.8 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

Konya'da Haziran ayının ortalarına gelinirken, aralıklarla etkili olan yağışlı hava sürüyor. Yağışlı havanın etkisini gösterdiği ilçelerden Beyşehir, hafta sonu Konya'da en fazla yağış alan ilçe oldu. Merkez Meram ilçesi İnlice beldesinden sonra dün en fazla yağış alan bölge ve ilçe Beyşehir oldu. İnlice bölgesine düşen yağış dün 28.7 kilograma ulaştı. Beyşehir'de ise Cumartesi ve Pazar günleri ölçülen yağış miktarı toplamda 47 kilograma ulaştı. Kuvvetli yağış nedeniyle Beyşehir ilçe merkezinde dün bazı cadde ve sokaklarda su taşkınları yaşandı. Hastaneye ulaşımı sağlayan Özdilek Caddesi yağmur sularından adeta göle dönüşürken, akan sular BSA kanalında şelale görüntüleri oluşturdu. Yağış sebebiyle Vuslat Parkı yanındaki seyyar büfeler ve çevresindeki alanlar da yağmur sularıyla dolarken, parklardaki bazı ağaçların dalları kırıldı. Zaman zaman gök gürültülü olarak gerçekleşen ilçedeki yağışlar esnasında Bayat Mahallesinde bir eve yıldırım düşmüş, can kaybı ve yaralananın olmadığı olayda ev kullanılamaz hale gelmişti.

Konya'da son 24 saatte en fazla yağış alan bazı bölgeler ve yağış miktarları, Meram İnlice beldesi 28.7 kilogram, Beyşehir 27.8 kilogram, Karapınar Sazlıpınar Köyü 24.3 kilogram, Derbent Aladağ 23 kilogram, Derbent 21.6 kilogram, Bozkır Sorkun Yaylası 17.6 kilogram, Ereğli 15.6 kilogram, Derebucak 13.9 kilogram.

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber