Karaman'da İlk Kez Düzenlenecek Gastronomi Festivaliyle Lezzet Şöleni Başlıyor!

Karaman Gastronomi Derneği tarafından ilk defa düzenlenecek olan GastroKaraman Festivali için geri sayım başladı.

Karaman Gastronomi Derneği, Karaman'da düzenlenecek olan GastroKaraman Festivali için geri sayımın başladığını duyurdu. 25-26-27 Ağustos tarihlerinde Karaman Kalesi'nde gerçekleştirilecek olan festival, Türkiye'nin en ünlü gastronomi uzmanı ve TRT1 sunucusu Turgay Başyayla'nın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve TRT1'de de yayınlanacak.

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi, festivalin düzenlenmesine büyük destek vererek Karaman Gastronomi Derneği'ne destek olacaklarını açıkladı. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) de festivalde yer alacak ve etkinlik kapsamında Karaman yemeklerinin tanıtımı, yöresel ürünlerin sergilenmesi, yemek yarışması, plaket sunumu ve Turgay Başyayla konseri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Festival, Karaman Kalesi'nde kurulan alanda gerçekleşecek ve Karaman'ın ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki etnik gruplara ait yörük, Türkmen, Çerkez, Macır gibi grupların kendilerine özgü yemek ve ürünlerini tanıtma ve satış imkanı bulacak. Ayrıca Karamanlı esnaf da festivalde stant açma fırsatı yakalayacak.

Karaman Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Meryem Evcen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karaman'da ilk kez düzenlenecek olan Gastronomi Festivali için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu etkinlik, bugüne kadar yapılmış en büyük tanıtım etkinliklerinden biri olacak ve Karaman'ın yemeklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliklerini de tanıtma fırsatı sunacak" dedi.

Festival alanında yer almak isteyen esnafların @gastrokaramander Instagram hesabı üzerinden başvuruda bulunabileceği belirtildi. Ayrıca vatandaşlar da sosyal medyada #KapımızAçıktırGireneLokmamızHelaldirYiyene sloganını kullanmaya davet edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum