Karaman'da Mali Müşavirlerde Enflasyon Güncellemesi

Karaman'da Mali Müşavirlerde Enflasyon Güncellemesi

Ali Ankaralı "Karamanın Saygıdeğer İş Adamları Ve Ticaret Erbapları" diyerek seslendi.

Karaman SMMM Odası Başkanı Ali Ankaralı oda ücretleri hakkında açıklama yaptı.

Ankaralı Açıklamasında;

"Karamanın Saygıdeğer İş İnsanları Ve Ticaret Erbapları

Hepimizin malumu olduğu üzere Dünyadaki ekonomik sıkıntılar doğal olarak ülkemizde de hissedilmektedir. Dünyadaki Ekonomik daralmanın yanında Ülkemizde 06/02/2023 tarihinde meydana gelen Son yüz yılın  en büyük felaketi olarak adlandırılan depremler ekonomimiz üzerinde artı deprem etkisi yaratmıştır.

Bu sıkıntılar içerisinde mesleğimizi icra ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Covid Pandemi döneminde bile sokağa çıkma yasağında muaf tutulan meslekler arasında Mali Müşavirlerde vardı. Pandemi bir çok meslek mensubunu eve kapatırken bizler pandemiye yakalanma riskini göze alarak  ülkemizin vergi sistemi aksamasın devletin vergi gelirleri zamanında toplansın diye can siperhane çalıştık. Bu çalışmadan dolayı devletimize ülkemize küsmedik, serzeniş içinde olmadık.

Mali Müşavir ücretleri yılda bir kez artırılırken, yüksek enflasyon döneminde 2022 yılında başlayan çalışanların asgari ücretlerine Ocak-Temmuz ayında yılda iki defa zam yapılması bizlerinde Muhasebe ücretlerine yılda iki defa zam yapılmasını zaruri hale gelmiştir.

Dolayısı ile Mali Müşavirlerin Ofis giderlerinin içinde en büyük payı personel giderleri oluşturmaktadır. Personel Ücreti hariç Kırtasiye, Elektrik, Kira, Isınma, Muhasebe Bilgisayar ve diğer destekleyici program bedelleri asgari ücrete gelen zamdan daha fazla artış göstermiştir.

Üst birliğimiz TÜRMOB’un Türkiye genelinde almış olduğu ücret artış kararına istinaden Karaman Mali Müşavirler Odası olarak 01/07/2023 tarihi itibariyle Ücretlerimizi güncelleyerek %35 zam yapmamız kaçınılmaz hale gelmiştir.

%35 zam kararı bizleri tatmin etmese de Kamu düzeninin ve Vergi sisteminin kesintiye uğramaması için Devletimizin yanında olmaya, Ülkemize seve seve hizmet etmeye devam edeceğiz.

Ülkemizin tüm İllerinde karara bağlanan Ücret artışımızın vicdan sahibi tüm kesimler tarafından makul ve anlayışla karşılanacağına inanıyoruz.

Karaman Esnaf ve Sanayicisine saygıyla duyurulur." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum