Aksaray’da Son 5 Yılda Bin 56 Metruk Bina Ortadan Kaldırıldı

Aksaray’da Son 5 Yılda Bin 56 Metruk Bina Ortadan Kaldırıldı

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, eski yapıların yerine dirençli yapılarla şehri yeniden imar ettiklerini söyledi.

Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, şehir genelinde tehlike arz eden, görüntü kirliliğine neden olan ve doğal afetlere karşı dayanaksız metruk bina yıkımını sürdürürken, son 5 yılda bin 56 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi, kentsel dönüşüm planı çerçevesinde şehir genelinde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan yapıların tespitini yapmak suretiyle yıkımını gerçekleştiriyor. Yıkımlar, mülk sahiplerinin talep dilekçelerine istinaden değerlendirmeye alınırken, uygun görülmesi halinde yıkım işlemi başlatılıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehir genelinde yapı bütünlüğünü yitirmiş, afetlere karşı korumasız, çökme riski taşıyan binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlendirmeye alınarak yıkımının yapıldığını belirterek, yıkım işleminin ardından dönüşüm faaliyetinin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. 6 Şubat depreminden sonra güvenli yapıların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Başkan Dinçer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca konu hakkında bir dizi tedbir alındığını hatırlattı.

"Dirençli yapıları kapsayan projeleri destekliyoruz"

Şehrin birçok noktasında afet riskini azaltan dirençli yapıların inşa edildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Evren Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesini işaret ederek, "Yerel yönetimler olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Şehrimizde kentsel dönüşüm projeleri ile dirençli yapıları kapsayan projeleri destekliyoruz" dedi. 2019 yılından itibaren son 5 yıl içerisinde kent genelinde bin 56 metruk yapının ortadan kaldırıldığını açıklayan Belediye Başkanı Dinçer, yeni dönemde yıkımların süreceğini ve dirençli yapılarla ilgili projelerin destekleneceğini kaydetti.

Aksaray’da Son 5 Yılda Bin 56 Metruk Bina Ortadan Kaldırıldı

İlgili Haberler

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber