Anadolu Mektebi Temsilcilerinden Rektör Gavgalı’ya Ziyaret

Anadolu Mektebi Temsilcilerinden Rektör Gavgalı’ya Ziyaret

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Mektebi temsilcileri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Anadolu Mektebi İl Koordinatörü Gülsen Metin ve yazar okuması yapılan liseler ile ortaokulların sorumlu öğretmenleri yer aldı.

Anadolu Mektebi okumaları milli ve manevi değerlere sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunan yazarların eserleri ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını amaçlıyor. Ayrıca yapılan okumalar, seçilen bir konu üzerinden konuşma metni hazırlanması ve programlarda sunulmasını da kapsıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Anadolu Mektebinde, öğrenciler nitelikli okuma yapmayı öğrenerek kendini ifade etme yeteneği kazanıyor ve sosyo-kültürel yönden gelişiyor. Mektepte ayrıca öğrencilerin çalışkan, doğru, sadakatli, kendine güvenen, irade sahibi, ilkeli, tutarlı ve mensup olduğu aileyi önemseyen bireyler olmaları da hedefleniyor.

Gönüllülük esasına dayanan, nicelikten çok niteliğe önem veren Anadolu Mektebi Yazar okumalarında Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzetbegoviç ve Necip Fazıl Kısakürek gibi önemli yazarların eserleri okunuyor.

Karaman’da 2016 yılında 5 öğrenci ile başlayan proje şu anda 160 öğrenci ile devam ediyor.

Rektör Gavgalı, Karaman’da yapılan Anadolu Mektebi yazar okumalarının öğrencilerin gelişimi açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, bu zamana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak tüm okumalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

adc-3671.jpg

adc-3674.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber