Antalya'da 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası Başlıyor

Antalya'da 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası Başlıyor

Antalya, 20 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Antalya, 20 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'na sahne olacak. Şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İngiltere, Almanya, Polonya, Belçika, Yunanistan, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka mücadele edecek.

Toplam 13 ülkenin erkek milli takımlarının katılacağı turnuva öncesinde, tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Milli Takım Teknik Direktörü Ramazan Karacif ve takım kaptanı Ersin Mert katıldı. Organizasyon hakkında bilgi veren yetkililer, turnuvanın Antalya'da düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Açılış Maçı Türkiye - Fransa
Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı, turnuvanın açılış maçında 21 Mayıs'ta Serik İsmail Ogan Stadyumu'nda Fransa İşitme Engelliler Milli Takımı ile karşılaşacak. Türkiye'nin grubunda Fransa, Polonya ve Belçika yer alıyor.

Maç Takvimi
Şampiyonanın grup aşaması maçları 20-26 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Çeyrek finaller 28 Mayıs, yarı finaller 30 Mayıs, final ve üçüncülük maçları ise 1 Haziran'da yapılacak.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, turnuvanın işitme engelli sporcuların yeteneklerini sergilemeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Antalya'da böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Tüm takımlara başarılar dileriz" dedi.

Türkiye, 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye, 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

İlgili Haberler

Kaynak:Antalya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber