Antalya'da Kent İçi Ulaşım Ücretlerine Yüzde 33 Zam

Antalya'da Kent İçi Ulaşım Ücretlerine Yüzde 33 Zam

Antalya'da UKOME Genel Kurulu kararı ile kent içi ulaşım ücretlerine yüzde 33 zam yapıldı.

Antalya kent içi ulaşım ücretlerine, UKOME Genel Kurulu'nun kararı ile yüzde 33 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrası tam bilet ücreti 20 TL, emekli ve öğretmen bileti 19 TL, öğrenci bileti 10 TL ve kredi kartı ile biniş ücreti 25 TL olarak güncellendi.

UKOME Genel Kurulu'nda alınan bu karar, ulaşım esnafının zam talebi sonrasında gerçekleştirildi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, son zammın 2023 yılı Temmuz ayında yapıldığını hatırlatarak, "En son geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ulaşım ücretine zam yapılmıştı. UKOME'den tam ücretin 22 TL, emekli ve öğretmen ücretinin 21 TL, öğrenci ücretinin ise 12 TL, kredi kartı ile binişin 30 TL olması yönünde talebimiz vardı" dedi.

Yeni ücret tarifesi ile tam bilet 20 TL, emekli ve öğretmen bileti 19 TL, öğrenci bileti 10 TL ve kredi kartı ile biniş ücreti 25 TL olarak belirlendi. UKOME Genel Kurulu'nun kararı ile yüzde 33 oranında yapılan bu zam, yürürlüğe gireceği tarihin ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtildi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, bir otobüsün günlük ortalama 120 litre yakıt tükettiğini belirterek, "En son zam aldığımızda yakıt 37 liraydı, şu anda 42 lira civarlarında, bu da günlük 5-6 bin TL civarında değişiyor" şeklinde konuştu.

Antalya’da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

Antalya’da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

Antalya’da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

İlgili Haberler

Kaynak:Antalya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber