Ayrancı Divle Obruk Peyniri Safiye ve Faik Çiftini Mest Etti

Ayrancı Divle Obruk Peyniri Safiye ve Faik Çiftini Mest Etti

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen Yörex 2016 Antalya fuarında Ayrancı belediyesi stant açtı.

Ayrancı Belediyesi standında bulunan koyun yoğurdu, Tokaloğlu kuru kayısı ve Divle obruk peyniri ziyaretçiler tarafından tam not aldı. Stant çalışmalarını yerinde takip eden belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı ziyaretçilerle tek tek ilgileniyor. İlçenin lezzet tanıtımı açısından Yörex fuarını oldukça mühim bulduklarını belirten Büyükkarcı, ‘’Burada ülkemizin her yerinden getirilen ürünler hem tanıtılıyor hem de adeta rekabet ediyor’’ dedi.

Ayrancı yöresel ürünlerinin çok beğenildiğini söyleyen Büyükkarcı, ‘’Fuarda bulunan her ürün için elbette ‘doğal, taze’ gibi özellikler yükleniyor. Ancak bizim standımıza gelenler koyun yoğurdumuzun kuru kayısımızın tadını diğerlerinden farklı bulduklarını söylüyorlar. Tabi biz daha fazla tüketmek istemelerinden bunun sıradan bir iltifat olmadığını hakikaten ürünlerin beğenildiğini anlıyoruz. Ayrıca Divle obruk peynirimiz de başlı başına bir ilgi odağı oluyor.

Peynirimizin Dünya’nın en kaliteli 5 peyniri arasında görüldüğünü, küçükbaş hayvanların yem verilmeden doğadaki bitkilerle beslendiğini, bu peynirin olabilecek en doğal yollarla üretilip yerin 36 metre altında doğal obrukta 5-6 ay bekletildiğini uzun uzun anlatıyoruz. Peynirin mağaraya beyaz girip mavimsi küflenmeden sonra kızarmış bir renkle çıkması ve bulunduğu ortamın yaz kış 4 derece olması gibi durumlar bambaşka bir anlatımın yanı sıra her yıl yaşanan bambaşka bir hikâye ortaya çıkartıyor.

Bütün bunların anlatıldığı ziyaretçiler bu peynirin yılda sadece 70 ton üretildiğini de duyunca mutlaka tatmalıyım diye düşünüyor. Özellikle fuarda Ayrancı Belediyesi’nin olduğunu duyanlar peynirimizin ve diğer ürünlerimizin tadına bakmak ve ziyaret etmek için standımızı arayıp buluyor. Fuar ilçemizin her yönüyle tanıtımı açısından oldukça verimli geçiyor’ ’dedi.

7 gün süreyle fuarda yer alacak olan Ayrancı Belediyesi standını Antalya büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel, TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Safiye Soyman ziyaret etti.

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber