Başkan Özyiğit: “ikinci Betem’i 11 Eylül’de Hizmete Açıyoruz”

Başkan Özyiğit: “ikinci Betem’i 11 Eylül’de Hizmete Açıyoruz”

"Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Menteş Mahallesi'nde Yeni BETEM Merkezini Açıyor: 3-6 Yaş Çocuklar için Yeni Bir Ufuk!"

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Menteş Mahallesi'nde 3-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi için inşa ettikleri ikinci Beceri Temelli Eğitim Merkezini (BETEM) 11 Eylül'de hizmete açacaklarını söyledi.

Yenişehir Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Özyiğit, çocukları BETEM'de eğitim gören ailelerin Yenişehir Belediyesi olarak kendilerinden ilkokul yapmalarını istediklerini belirterek, ilkokul yapmak için de çalışmalara başladıklarını ifade etti. BETEM'in çocukların gelişimlerine olan katkılarından söz eden Özyiğit, "Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi bizim "Yenişehir Modeli" dediğimiz erken çocukluk gelişimi projemizin bileşenlerinden biri. Projemiz 7 halkadan oluşuyor. Çocuğumuzu daha sıfır yaşından ele alıp yetiştiriyor ve gelişimlerini sağlayarak, aileleri yönlendiriyoruz. Fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırabilecek biçimde uyguladığımız bir projemiz. İlkini Fuat Morel Mahallemizde açtığımız Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezinden sonra, Menteş Mahallemizde kurduğumuz ikinci BETEM'de de her çocuğumuzun beceresini tespit edip, onun yönlenebileceği alanları belirleyerek gelişimini sağlayacağız" dedi.

İkinci BETEM'in 11 Eylül'de okullarla birlikte hizmete gireceğini kaydeden Özyiğit, "İnşaatı üstlenen iş insanı Alper Gürsoy'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine Menteş Mahallemizde taziye evi ve kütüphaneden oluşan bir kültür kompleksi inşa etmiştik, onun da yapımını tamamlayarak, taziye evini hizmete açmıştık. Şimdi kısa süre içerisinde bir taziye evi, kültür alanı ve rehabilitasyon merkezinin de temellerini atacağız" diye konuştu.

Öte yandan, 22,23 ve 24 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için 200 bin TL maddi destek sağlanması ile ilgili gündem maddesi de Yenişehir Belediye Meclisinde görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Başkan Özyiğit: “ikinci Betem’i 11 Eylül’de Hizmete Açıyoruz”

Başkan Özyiğit: “ikinci Betem’i 11 Eylül’de Hizmete Açıyoruz”

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber