Başkan Seçer, Sahilde Açılışı İçin Gün Sayan Yapıları İnceledi

Başkan Seçer, Sahilde Açılışı İçin Gün Sayan Yapıları İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahile kazandırılan yapıları inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahile kazandırılan yapıları inceledi. Kısa sürede açılacak olan Babil Su Sporları Merkezi ve Panayır Kafe hakkında yetkililerden bilgi alan Seçer, sahilde hizmet vermeye başlayan Tatlılık Kafeyi de ziyaret etti.

Başkan Seçer'e saha incelemeleri esnasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik, Fen İşleri Dairesi Başkanı Serdar Gökpınar, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ile teknik ekip eşlik etti.

Babil Su Sporları Merkezi kısa sürede Mersinlilerin hizmetinde

Başkan Seçer, saha ziyaretlerinde ilk olarak Mezitli ilçesinde yer alan Babil Su Sporları Merkezini inceledi. 340 metrekarelik alana yelken kulübü ve kano-kürek kulübü birimleri yapılacağı belirtilirken tesis, alanda belirlenen bölgeye görselliği bozmadan ve denizle ilişki içinde tasarlandı. 2 ayrı binadan oluşan Babil Su Sporları Merkezinin binalarından biri kano-kürek için diğeri ise yelkenliler için tasarlanıp bazı bölümleri ortak kullanılacak.

Kano-kürek binası 120 metrekare kapalı alana sahip olup, içerisinde kanolara uygun ölçülerde depo ve kano idari binası tasarlandı. Hafif malzeme kullanılarak doğaya zarar vermeyen, sürdürülebilir malzeme tercih edildi.

Babil Su Sporları Merkezi incelemesinin ardından ise Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan ve Mezitli ilçesinde yer alan "Tatlılık Kafe'ye geçen Başkan Seçer, burada da incelemelerde bulunurken, çalışan personele kolaylıklar diledi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin denize nazır kafelerinden bir tanesi olan "Tatlılık Kafe'de yöresel ve geleneksel pek çok lezzetin satışı yapılırken, üretici kadınlara destek amacıyla da onlardan alınan ürünlerin de satışı gerçekleştiriliyor.

Son olarak Yenişehir ilçesinde yer alan ve kısa sürede hizmete başlayacak Panayır Kafeyi ziyaret eden Başkan Seçer, çalışmalar ve son durum hakkında bürokratlar, daire başkanları ve teknik ekipten bilgi aldı. 113 metrekare kapalı alan, mevcut saçak altında isteğe bağlı giyotin doğrama ile açılıp kapatılabilen 143 metrekarelik bir alana sahip olan Panayır Kafenin hem sabah hem de akşam halka hizmet vermesi planlanıyor. Tek katlı bir yapı olan Panayır Kafenin aynı zamanda konsept bir proje olarak tasarlandığı belirtildi.

Başkan Seçer, Sahilde Açılışı İçin Gün Sayan Yapıları İnceledi

Başkan Seçer, Sahilde Açılışı İçin Gün Sayan Yapıları İnceledi

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber